Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna obavijest o glasovnoj pošti

Putem SMS poruka širi se nova prijevara: 'Javite svima da ne nasjednu na ovu gluposti...'

Ilustracija
Pixabav
07.07.2021.
u 18:18

Nakon što je jedan korisnik ukazao na prijevaru, mnogo je njih komentiralo kako su i oni dobili takvu poruku

Otkriven je novi način prijevare koji se širi SMS porukama. U sadržaju poruke stoji kako je korisnik dobio govornu poštu, a priložen je i link koji, kako je navedeno na Redditu, vodi na preuzimanje aplikacije koja sadrži virus. 

- Nova navlakuša, dođe SMS poruka da imate govornu poštu, link vodi na download i instalaciju neke aplikacije sa virusom/exploitom. Javite starcima i svima starijima od 50 jer bi mogli nasjesti na ovu glupost, napisao je korisnik na Redditu koji je upozorio na prijevaru. 

Na fotografiju koju je priložio, vidljivo je kako na stranici stoji da je navodna glasovna poruka "visoke kvalitete i može se preslušati samo unutar aplikacije". 

Nakon što je jedan korisnik ukazao na prijevaru, mnogo je njih komentiralo kako su i oni dobili takvu poruku. Iako je naveo kako treba upozoriti starije, drugi su istaknuli kako i mladi trebaju biti na oprezu. 

"Nisu samo starci ranjivi. Vidio sam na fejsu da su i studenti nasjeli na to", "Ja iskreno mislim da će više mlađi nasjedati nego stariji", poručili su. 

Ključne riječi

Komentara 8

PV
prcko.vitamincic
20:56 07.07.2021.

Hoće li ikada operateri biti odgovorni za ovakve stvari? Kupe svu dobit a zaštićeni ko Lički međedi

NE
Neshko
20:59 07.07.2021.

Dobio ih već nekoliko i uredno blokirao brojeve i prijavio spam 🤷‍♂️

68
68212906
21:26 07.07.2021.

Jebali ga stariji od 50. Ja imam puno više pa ne nasjedam na takva sranje. Stariji od 50? Konju glupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije