Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebacili 46 ljudi

'Puštali' preko granice: Uhićena trojica policajaca iz Županje

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.12.2012.
u 19:28

Osumnjičeni su voditelj smjene na graničnom prijelazu Županja i još dvojica policajaca.

Protiv trojice policajaca PP Županja (1962., 1970., 1979.) i četvorice državljana BiH (1953., 1977., 1959., 1982.) USKOK je donio nalog o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Prema priopćenju za medije koje je danas izdao USKOK, osnovano se sumnja da je policijski službenik PP Županja, kao voditelj smjene na graničnom prijelazu, od 8. kolovoza do 16. studenoga 2012., na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu u Županji s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi organizirao i u zajedničko djelovanje povezao druga dva policajca zadužena za graničnu i druge osobe.

Sukladno dogovoru trojice osumnjičenih policajaca, za novčanu naknadu, najmanje 46 stranih državljana u navedenom je razdoblju nezakonito prešlo državnu granicu. Radili su tako da je četvrtoosumnjičenik dogovarao prelazak stranih državljana preko državne granice na način da je osumnjičenim policajcima dostavljao podatke o stranim državljanima. Oni su potom u Informacijskom sustavu MUP-a RH provjeravali je li nekome od njih ranije bio zapriječen ulazak u Hrvatsku kao i druge podatke.

Ovisno o tim podacima, policijski voditelj smjene na graničnom prijelazu određivao je visinu novčane naknade za nepoduzimanje propisane granične kontrole. Na prijedlog USKOK-a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv petorice osumnjičenika.

>>Uhićen dvojac koji je prebacivao ilegalce preko granice

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thekurcula
19:40 10.12.2012.

Ja podržavam ove policajce! Šta su oni to strašno uradili? Kakva granica takva i kontrola. Sa obe strane granice jedan narod. Šta oni tamo kontrolišu? Sprovođenje nečije tuđe geopolitike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije