Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pusić: Poludjelog zločinca vratiti u Haag!

pusic
Foto: Slavko Miždor/Pixsell
01.12.2014.
u 20:00

Potpuno je jasno da on šteti europskom putu, u prvom redu Srbije, a onda i dobrim odnosima između Srbije i njezinih susjeda

Podsjećamo da je ministrica Vesna Pusić 19. studenog poručila da bi Haaški sud trebao reagirati na istupe Vojislava Šešelja, "poludjelog ratnog zločinca" kojega je zbog bolesti pustio na privremenu slobodu, i vratiti ga u pritvor zbog njegove retorike koja šteti i odnosima Srbije sa susjedima i njezinom europskom putu.
 
Tako glasi odgovor iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova na našu molbu da ministrica Vesna Pusić prokomentira podnesak tužiteljstva Haaškog suda o vraćanju u pritvor Vojislava Šešelja. 
 
"Potpuno je jasno da on šteti europskom putu, u prvom redu, a onda i dobrim odnosima između Srbije i njezinih susjeda. Ne zato što ja mislim da on ima neki utjecaj, ali zato što u javno mnijenje unosi retoriku zbog koje je, između ostalog, došlo i do zločina u ratovima '90-ih i koja je nedopustiva bilo gdje. Prema tome, očito je da bi haaške institucije trebale reagirati i vratiti ga u pritvor", ponovili su iz MVEP-u riječi ministrice Vesne Pusić. 
 
 
 

Komentara 30

SK
sladja_kava
20:02 01.12.2014.

u zivotu nista nema teze nego kad se istina kaze u lice ..a godinama se prikazujemo drugacije!

VS
Votum_separatum
20:14 01.12.2014.

10 dana prekasno je reagirala nemojte joj peglati imidž,da nije bilo Plenkovića Šeki bi i dalje nesmetano trabunjao o velikoj srbiji

Avatar navijač
navijač
20:28 01.12.2014.

Past će i Pusićki kamen sa srca kad ga vrate u Hag, ali ne zbog toga što je lud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije