Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije iz bruxellesa

Picula: Riječ je o trostrukom pritisku

Tonino Picula
Foto: Ured Tonina Picule
1/2
01.12.2014.
u 17:05

Andrej Plenković, inicijator rezolucije EP-a o Šešelju, smatra da je rezolucija postigla željeni učinak

Europarlamentarci Tonino Picula (SDP) i Andrej Plenković komentirali su iz Bruxellesa najnoviji razvoj događaja na sudu u Haagu, gdje je tužiteljstvo zatražilo od sudaca koji su pustili Vojislava Šešelja da ga hitno vrate s privremene slobode u pritvor u Scheveningenu.

– Riječ je o trostrukom pritisku. Prvo, to je pritisak na raspravno vijeće koje je očito od početka donijelo dvojbenu odluku. Drugo, na Vladu Srbije koja se u ovom slučaju potpuno neadekvatno postavila prema govoru mržnje na svom tlu. Vidjet ćemo kako će sada reagirati. Treće, na sve one koji su pokušali ignorirati ili relativizirati Šešeljeve šovinističke istupe, a takvih je bilo i u EP-u, no srećom ostali su u debeloj manjini – rekao je Picula.

Andrej Plenković, inicijator rezolucije EP-a o Šešelju, smatra da je rezolucija postigla željeni učinak.

– Argumenti koje koristi tužiteljstvo isti su argumentima koje smo mi naveli u rezoluciji EP-a prošlog četvrtka. Nadam se da će raspravno vijeće slijediti ovakav zahtjev tužiteljstva. Ako do toga dođe, očekujem učinkovitu i brzu reakciju srpskih vlasti – rekao je Plenković.

Foto: Facebook Ivo Josipović

I predsjednik RH Ivo Josipović izrazio je zadovoljstvo odlukom Haaškog tužiteljstva da se Vojislava Šešelja vrati u pritvor.

- Pozdravljam zahtjev Haaškog tužiteljstva da se Šešelja vrati u pritvor. To je na tragu inicijative koju sam iznio u pismu predsjedniku Haškog suda Theodoru Meronu, kad sam istaknuo da su se zbog Šešeljevih političkih i huškačkih istupa stekli uvjeti za njegov povratak u Haag. Nadam se da će se to ovih dana dogoditi - napisao je Josipović na svom Facebook-profilu gdje je i stavio poveznicu na vijest koju je objavio naš portal.

>>Tekst rezolucije o Šešelju kritičan, u raspravi i pohvale Srbiji

>>Haaško tužiteljstvo zatražilo da se Šešelja vrati u pritvor

Komentara 25

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:29 01.12.2014.

Trebamo Srbiju pritiskati sa svim raspoloživm sredstvima, dosta je bilo njihovg bahačenja i četništva . Ipak smo mi na svijetskoj karti daleko od Srbije banana države!

DU
Deleted user
15:54 01.12.2014.

Čudi mene kako nije "nova pravednost" izjavila da je to njegova i njegovih savjetnika,Perkovića,Jovića i Obradovićke zasluga??

MA
mate45
15:34 01.12.2014.

Sta će sada reći europarlamentarka iz naše susjedne "prijateljske" zemlje koja se i rukama i nogama borila da se rezolucija ne usvoji na EP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije