Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Balenović:

Pusić mora platiti troškove leta Vladinog zrakoplova ili otići iz Vlade

Vesna Balenović
Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2015.
u 16:50

"Ako ministrica Pusić ne plati trošak puta, onda taj trošak svakako moraju podijeliti premijer Milanović i predsjednik Josipović", smatra predsjednica Udruge Zviždač.

Predsjednica Udruge Zviždač Vesna Balenović smatra da ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić mora "platiti troškove leta Vladinog zrakoplova ili otići iz Vlade".

"Umjesto da režu tanje šnite crnog kruha, 40.000 gladnih građana tog je dana moglo dobiti besplatan kruh, da gospođa Pusić nije poželjela u maniri šeika ili holivudske zvijezde Vladinim zrakoplovom putovati od Ankare do Zagreba, čime je prouzročila nepotreban trošak u visini cca 20.000 dolara", piše u priopćenju Vesna Balenović koja smatra da je izjava Vesne Pusić da je to bila "štedljiva varijanta" izrugivanje građanima.

Milanović bi trebao tražiti povrat troškova

"Ako ministrica Pusić, uz ispriku hrvatskim građanima, ne plati trošak puta, onda taj trošak svakako moraju podijeliti premijer Milanović i predsjednik Josipović, koji su kao sukoordinatori hrvatske vanjske politike trebali u skladu s moralom i realnim gospodarskim mogućnostima odrediti standarde štedljivog ponašanja", kaže Balenović te dodaje da svi troje trebaju dati ostavke, ako se to ne dogodi.

Smatra da bi Milanović, "ako želi biti dosljedan", trebao zatražiti povrat troškova leta Vladinog zrakoplova od ministrice Pusić, kao što je tražio od ministra zdravlja Siniše Varge, nakon što je koristio službeni Audi i vozača za put u Italiju. "U protivnom ovo će biti još jedan veliki korak hrvatske političke 'elite' prema moralnom ponoru", zaključuje predsjednica Udruge Zviždač u priopćenju.

Podsjetimo, ministrica Pusić je 19. prosinca poletjela redovitom linijom za Ankaru, jer Vladin zrakoplov nije bio slobodan, ali je potom tražila da Vladin zrakoplov dođe po nju, a nije htjela čekati drugi dan kako bi letjela redovitom linijom.

>>Kako je rasipnički let Vesne Pusić nestao u 56 HTV-ovih sekundi

>>Pusić: Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer to je moj posao

Komentara 62

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:03 03.01.2015.

Ma dajte Vesna molim vas.... pa tako o imenjakinji svojoj ? Predsjednikovoj uzornoj političarki ? Što Vam pada na pamet ? Zanima me samo zakaj je izostao iz članka dio o vožnji psa kod veterinara u Heinzelovu sa službenim automm i osiguranjem.... Ili je i to službeni posao iz nadležnosti ministra vanjskih poslova ?

CI
cicibela
17:20 03.01.2015.

A mislili smo da je vrijeme bahatih diktatora prošlo. Trebalo bi ih podsjetiti kako je završio Nicolae Ceausescu u Rumunjskoj.

LE
Lenovo34
17:14 03.01.2015.

120 000 kuna... dvije godišnje plaće za nekog učitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije