Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o 'bahatom trošenju'

Pusić: Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer to je moj posao

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
02.01.2015.
u 10:51

Potpredsjednica Vlade u Turskoj je boravila s troje suradnika, a građane je njihov povratak vladinim zrakoplovom stajao najmanje 120.000 kuna

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić potvrdila je danas da se sa službenog putovanja u Ankari vratila Vladinim službenim zrakoplovom iako je do tamo letjela redovnom zrakoplovnom linijom.

Naime, kako su jučer objavila 24sata, Pusić je u Turskoj boravila s troje suradnika, a građane je njihov povratak Vladinim zrakoplovom stajao najmanje 120.000 kuna. Dogodilo se to 19. prosinca, a Pusić je, prema procjenama novinara 24sata, ''bahato'' potrošila oko 100.000 kuna više negoli da su ona i suradnici prespavali u Ankari i vratili se redovnom zrakoplovnom linijom.

– Kao i mnogo puta dosad, koristila sam se tim avionom jer je to moj posao – rekla je Pusić danas uoči početka prve ovogodišnje sjednice Vlade. Novinari su pitali je li to baš bila i najekonomičnija odluka.

– Jest, zato što je bilo najefikasnije vratiti se, a ne spavati i biti još jedan dan u Ankari. Dakle, avion je samo sredstvo koje se upotrebljava za posao. Moj posao kao ministrice vanjskih poslova je takav da se i tim avionom koristim za putovanja – rekla je Pusić. Njezin potez komentirao je i ministar Gordan Maras.

– Mi se moramo ponašati u sklopu situacije u kojoj se država nalazi – kazao je.

Postupak svoje šefice komentirala je i ministrica Anka Mrak Taritaš iako je bilo očito da nije bila svjesna što je Vesna Pusić točno napravila. Na naše pitanje kada bi ona kao ministrica koristila Vladin avion, rekla je da bi to učinila kada bi takvu odluku donijela Vlada i kada bi na službeno putovanje avionom putovalo više članova Vlade.

>>Vlada u samo 15 minuta zasjedanja donijela odluku o Imunološkom!

>>Tri Audija A6 Vlada će ustupiti MORH-u

Komentara 228

MA
marsijanac21
10:56 02.01.2015.

Nek leti Malaysia airlinesom i problem rijesen...

DU
Deleted user
10:57 02.01.2015.

Žalosno je to da ona uopće ne shvaća problem, nego tvrdi da je to više puta napravila. E tu je problem.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:06 02.01.2015.

Što nisi zvala airserbia, oni te vole i besplatno bi te doveli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije