Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlazak iz EU

Pusić kritizira Oreškovića zbog upotrebe izraza BREXIT: 'Ne bih to tako zvala'

Vesna Pusić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
17.02.2016.
u 14:19

– Dvije teme o kojima će se razgovarati jest migrantska kriza i BREXIT – kazao je Orešković.

Predsjednica HNS-a i potpredsjednica Sabora Vesna Pusić osvrnula se današnju izjavu Tihomira Oreškovića sa sjednice Vlade da će se na Europskom vijeću razgovarati o BREXIT-u, što bi se moglo prevesti kao izlazak Velike Britanije iz Europske unije.  

– Ne bih to zvala BREXIT, dakle izlazak Velike Britanije, jer mislim da bi za sve u Europskoj uniji bilo vrlo loše da Velika Britanija donese takvu odluku – kazala je Pusić i dodala da je Hrvatska jako zainteresirana da Velika Britanija ostane u EU. 

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković na sjednici Vlade najavio je putovanje u Bruxelles na sjednicu Europskog vijeća. – Dvije teme o kojima će se razgovarati jest migrantska kriza i BREXIT – kazao je Orešković. 

O sjednici Europskog vijeća danas je govorio i ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ali koristeći izraze bliže svojoj prethodnici Vesni Pusić, nego premijeru Oreškoviću. – Na sjednici Europskog vijeća glavne teme će biti referendum o ostanku Velike Britanije u Europskoj uniji i migracije i migrantska kriza. Hrvatska smatra da je važno za stabilnost EU da Velika Britanija ostane u Europskoj uniji – kazao je danas Kovač ne koristeći se izrazom BREXIT.

>>Miro Kovač: Suradnja Hrvatske i Njemačke mora biti još bolja

>>Orešković: Proračun će biti gotov 10. ožujka. Obećali smo građanima reforme. Idemo u pravom smjeru

Komentara 140

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
14:23 17.02.2016.

Tvoje mišljenje nas interesira kao preklanjski snijeg. Stavi štaniclu na glavu i ne javljaj se više.

MI
Mimizo
14:28 17.02.2016.

Becna tko više tebe pita za nešto ali če te pitati kako da je tvom braci zoranu dano 200 tisuća kn preko ministarstva vanjskih poslova očit sukob interesa zar ne

CR
CROLINDA
14:29 17.02.2016.

persona non grata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije