Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pusić: Hrvatska ne treba predsjednika poput Bandića

Vesna Pusić
Andrina Luić/VLM
07.11.2009.
u 13:56

Mnogi misle da je Bandić simpatičan fakin za lokalnu politiku, što možda i jest. Ali za predsjednika Hrvatske traže se druge kvalitete. Moraš imati jasan stav i mišljenje o svakome pitanju, moraš znati uljuđeno komunicirati i moraš moći komunicirati sa svijetom.

ZADAR – Prije deset godina iz Zadra sam otišla u Sabor i zato sam vaš grad odabrala za početak službenog dijela svoje predsjedničke kampanje. Zadar je moja politička kolijevka, rekla je Vesna Pusić u susretu s novinarima nakon što se prijepodne na Kalelargi i Narodnom trgu družila sa Zadranima, dijelila im naranče i prikupljala potpise za kandidaturu. Iako je, kako kaže, 10.000 potpisa već skupila, nastavit će ih prikupljati i dalje jer se njima, na neki način, opipava bilo glasačkoga tijela.

Sa Zadranima je Vesna Pusić najviše razgovarala o trenutačnoj političkoj situaciji, arbitražnom sporazumu, odnosima sa Slovenijom, ali se rado i prisjetila zime 1999. godine, kada je u Zadru provela tri tjedna.

- Mnogi su me ljudi s kojima sam se tada družila danas došli pozdraviti i podržati. Razgovarali smo o svemu, ali najviše ih je zanimao arbitražni sporazum, koji će, među ostalim, pokazati koliku smo političku mudrost iskazali, naglasila je Pusić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje što misli o ostalim predsjedničkim kandidatima i koga smatra svojim najvećim suparnikom te ima li ikakve šanse da se Ivo Sanader vrati u politiku, Vesna Pusić izdvojila je jedino Ivu Josipovića i Nadana Vidoševića, a Milana Bandića, kaže, u ovom trenutku uopće ne drži relevantnim.

– Ovo je ozbiljno vrijeme koje treba i traži ozbiljne ljude. Ljude koji nisu upleteni u mafiju, koji nisu korumpirani. Mnogi misle da je Bandić simpatičan fakin za lokalnu politiku, što možda i jest. Ali za predsjednika Hrvatske traže se druge kvalitete. Moraš imati jasan stav i mišljenje o svakome pitanju, moraš znati uljuđeno komunicirati i moraš moći komunicirati sa svijetom. Što se tiče Ive Sanadera, mislim da je njegov povratak u politiku nadrealističan i potpuno nerealan jer je ono što je učinio nezabilježeno u političkoj povijesti i vjerojatno će se jednoga dana proučavati u školskim udžbenicima, rekla Vesna Pusić te dodala kako je dosad u krizama narod upravo birao žene.

Prema njezinome mišljenju, žene su više nego muškarci spremne na suradnju, a ovo je vrijeme kada su nam potrebni mir i suradnja. Za aktualnu premijerku Jadranku Kosor rekla je da ju je pozitivno iznenadila načinom na koji je iz visoko konfliktne situacije, koju je godinama kreirao Ivo Sanader, znala spustiti loptu i saslušati sve strane.

– Jadranka Kosor uspjela je i usudila se maknuti ruku s vrućega poklopca i kada je to učinila, afere su samo počele kipjeti. Nadam se da će uspješno završiti to što je započlela, zaključila je Vesna Pusić.

Ključne riječi

Komentara 167

OB
-obrisani-
14:59 07.11.2009.

vesnica, nova predsjednica!

OB
-obrisani-
17:02 07.11.2009.

.Iz sjemena zla, zalijevanog mrznjom i lazima niknulo je i namnozilo se joc vece zlo. Jedno od najvecih zala su isprani mozgovi, nesposobni razluciti uzrok od posljedice i dobro od zla.. ...SMIT SMIT.. je dobar primjer toga

DA
dahna
06:16 08.11.2009.

Herceg&hrvatska DAJ BAR NAUCI HRVATSKI JEZIK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije