Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-ovci u Osijeku

Pusić govorila o otporu 'refašizaciji i desničarskom ludovanju'

HNS Vesna Pusić Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/14
20.06.2015.
u 12:35

- Izazvalo je to u nekim krugovima takve šokove da su uspjeli negirati čak i statistiku - kazala je Pusić.

- Izbori pred nama su vrlo ozbiljni i gotovo presudni za našu zemlju. Povijest govori kako, kad uspiješ uvesti reda, postoji velika šansa da, ako staneš, sve učinjeno se vrati nazad pa budemo lošiji nego ikad. Hrvatska je previše šansi u svojoj povijesti propustila – poručio je dopredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Osijeku.

Na ustaše i partizane ponovno se vraćaju, nastavio je, oni koji nemaju o čemu drugome pričati. - Nema grada u koji sam došao u Slavoniji i Baranji, a da je netko rekao 'vi lažete, vi kradete'. Govore nam 'šteta što niste jači da nas povedete kao neke druge dijelove Hrvatske'. Pred nama je vrlo velik izazov da svoju zemlju ne damo u ruke ljudima koji lažu – nastavio je Vrdoljak.

"To je zemlja u kojoj bih želio živjeti"

HNS-ovci su se okupili u Osijeku na posljednjem, šestom regionalnom sastanku organizacijskog jačanja, uoči ljetne stanke i početka pretkampanje i kampanje za parlamentarne izbore. Predstavili su voditelje izbornih timova za IV. i V. Izbornu jedinicu, a na "prvoj crti bojišnice" bit će, tako, Vrdoljak te saborski zastupnik Ivica Mandić.

Ministar Vrdoljak istaknuo je primjer varaždinske županije kojoj je ova stranka na čelu. - Varaždin ima 3000 zaposlenih više nego prije pet godina, a isti su zakoni, ista Vlada, ali razlika je u tome kako se vodi regionalna politika. Ja to želim doživjeti u svom gradu – kazao je. Naveo je i rast izvoza u zemlji, "prvi put rast prerađivačke industrije", manji uvoz. - To je zemlja u kojoj bih želio živjeti, da uvozimo sirovinu, a izvozimo proizvode – kazao je.

Preokrenuli su se trendovi

Predsjednica Vesna Pusić istaknula je kako je HNS u 30-ak lokalnih izbora ove godine ostvarivao rezultate od osam do preko 50 posto. - To pokazuje da snaga zdravog razuma u politici postoji i da je moguće ne biti ekstremist i fanatičan, nego biti normalan, raditi i istovremeno se baviti politikom. I zato je HNS nezaobilazan – kazala je.

Preokrenuli su se trendovi, navela je, i politički i ekonomski, a spomenula je "otpor refašizaciji hrvatskog društva, ekstremizmu i desničarskom ludovanju".

- Izazvalo je to u nekim krugovima takve šokove da su uspjeli negirati čak i statistiku. Važno je imati snage suočiti se s teškoćama, ali i prepoznati pozitivne rezultate, da bi se iskoristila, a ne propustila šansa – rekla je.

>>Vesna Pusić: Regiju treba zadržati u fokusu EU-a

>>Ovo su konkurenti Vesne Pusić u utrci za čelno mjesto UN-a

Komentara 108

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
12:54 20.06.2015.

Iako je lazno optuzivala Hrvatsku radi agresije na BiH , iako HNS ne pralazi izborni prag , ova osoba uspjela je postati ministarka u drzavi protiv koje se borila i bori . Mislim da uskoro dolazi i reakcija predsjednice .

TO
tolitol
12:56 20.06.2015.

Neka čitaju ovo oni koji su odignorirali Markićkin referendum za izmjenu izbornog sustava jer, eto, bila im je mrska. Neka samo gledaju i iščuđavaju se, kao pura dreku, da ovakvi mogu voditi glavne resore i javne firme na državnoj razini. Da imamo normalan izborni sustav i zabranu predizbornih koalicija ovakvi bi cirkusanti odavno bili na cesti. Umjesto toga, njima je bitno dogovoriti se s Milanovićem oko podijele plijena. A ova trkeljanja o ustašama, tobožnjem gospodarskom čudu koje proživljava ova zemlja na rubu bankrota, to je onako za usput. Opet će oni u Sabor.

AR
aristip
12:49 20.06.2015.

Vi lažete, Vi kradete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije