Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor glavnog državnog odvjetnika

Pupovac: 'Pretvaranje postupka izbora u političke sukobe predstavlja veliko ograničenje za izbor'

Milorad Pupovac položio cvjeće povodom  Dana sjećanja na žrtve holokausta u Zagrebu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
27.01.2024.
u 15:32

"Mislim da ćemo još dugo čekati, a što manje budemo radili, dužina će biti sve duža dok naše institucije ne budemo počeli prihvaćati razumijevati i graditi na način koji će omogućiti samostalnost, profesionalnost i etičnost", rekao je saborski zastupnik SDSS-a

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u subotu da je političko sukobljavanje oko institucija kao što su pravosudne ili DORH nešto što ozbiljno ugrožava mogućnost najboljeg izbora, komentirajući Vladin prijedlog da Ivan Turudić bude glavni državni odvjetnik. 

"Odsustvo bilo kakve spremnosti da se o tome razgovara i pretvaranje svakoga postupka izbora u najžešće političke sukobe predstavlja veliko ograničenje za izbor i veliko ograničenje za svakoga tko treba podržati bilo čiji izbor", rekao je Pupovac na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

VEZANI ČLANCI:

"Mislim da ćemo još dugo čekati, a što manje budemo radili, dužina će biti sve duža dok naše institucije ne budemo počeli prihvaćati razumijevati i graditi na način koji će omogućiti samostalnost, profesionalnost i etičnost", dodao je zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća.

Vladino kandidiranje Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika izazvalo je žestoke kritike oporbe koja tvrdi da je intencija tog izbora gušenje i uništavanje bilo kakve borbe protiv korupcije te da premijer Andrej Plenković u ključnim institucijama želi sebi odane ljude.

VIDEO Stranački skup stranke Možemo: 'Svojim djelovanjem pokazujemo da budućnost još uvijek može biti dobra'

Komentara 1

DU
Deleted user
15:59 27.01.2024.

Zašto je manjina koja ne prelazi izborni prag odlučuje po ovom pitanju.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije