Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Kutleša

Pupovac pozdravio imenovanje novog zagrebačkog nadbiskupa: Vjerujemo u unaprjeđenje odnosa

Zagreb: Dolazak čelnika stranaka na sastanak parlamentarne većine u Banske dvore
Marko Lukunic/PIXSELL
16.04.2023.
u 12:42

Napomenuo je i da su kardinala Bozanića dočekali s velikim očekivanjima kada je bio izabran za nadbiskupa zagrebačkog, a taj duh očekivanja bio je dugo dominantno obilježje njegova mandata. 'Zadnjih godina on nije naglašeno sudjelovao u javnom životu, nije slao naglašene poruke, ne znam je li to bilo iz razloga koje sam ističe, zbog narušenog zdravlja ili iz drugih razloga, dodao je Pupovac

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac rekao je u nedjelju, nakon liturgije održane u Zagrebu u povodu pravoslavnog Uskrsa, kako se raduje imenovanju novog zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše. "Radujemo se imenovanju i poslanju novog nadbiskupa i vjerujemo da će odnosi između katoličke, pravoslavne i drugih crkava, te sa svim drugim vjerama i vjerskim zajednicama, biti unaprijeđeni u duhu današnjeg vremena, a to je duh odgovornosti, mira među narodima i državama, očuvanju našeg planeta, svijeta u kojem živimo", istaknuo je.

Napomenuo je i da su kardinala Bozanića dočekali s velikim očekivanjima kada je bio izabran za nadbiskupa zagrebačkog, a taj duh očekivanja bio je dugo dominantno obilježje njegova mandata. "Zadnjih godina on nije naglašeno sudjelovao u javnom životu, nije slao naglašene poruke, ne znam je li to bilo iz razloga koje sam ističe, zbog narušenog zdravlja ili iz drugih razloga", dodao je.

Upitan je li na liturgiji očekivao i političare ili nekog izaslanika Katoličke crkve, Pupovac je odgovorio da su Uskrs i Božić praznici koji se slave kod kuće i svatko tko je smatrao da treba biti ovdje, u zajedničkoj kući vjernika, je došao ako nije bio spriječen. 

"Rado bismo da je bilo i onih koji su godinama dolazili, bilo iz grada i države, a ove godine iz nekog razloga nisu, ali radujemo se njihovim budućim dolascima", rekao je Pupovac.

Komentara 4

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
13:02 16.04.2023.

papa marksist juznoamerickog kova franjo postavio biskupa, a marksist starog ruskog kova milorad se vec upisao u knjigu gostiju.

KA
Karloho
13:54 16.04.2023.

Ako ga Pupi već sada hvali onda će sigurno biti dobar…

Avatar 15545
15545
18:31 16.04.2023.

Drug Pupovac vodja hdzea...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije