Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milorad pupovac

'Ima mnogo sličnosti u poslijeratnom položaju Srba na Kosovu i Srba u Hrvatskoj'

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.09.2014.
u 12:48

Ivanović, inače bivši član srpske vlade zadužen za Kosovo, uhićen je 27. siječnja, a tereti se da je sudjelovao u ratnim zločinima nad kosovskim Albancima 1999. i u poslijeratnim izgredima 2000. koji uključuju teško ubojstvo.

Milorad Pupovac, zastupnik u hrvatskom Saboru i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća, posjetio je Olivera Ivanovića u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i prenio mu osobnu i potporu srpskog naroda u Hrvatskoj, javlja srpska državna televizija.

Ivanović, inače bivši član srpske vlade zadužen za Kosovo, uhićen je 27. siječnja, a tereti se da je sudjelovao u ratnim zločinima nad kosovskim Albancima 1999. i u poslijeratnim izgredima 2000. koji uključuju teško ubojstvo. Zastupnik Sabora je rekao kako ima "mnogo sličnosti u poslijeratnom položaju Srba na Kosovu i Srba u Hrvatskoj u poštivanju ljudskih prava". Pupovac je rekao za RTS kako ne razumije razloge zbog čega je Oliver Ivanović u višemjesečnom pritvoru, ocijenivši da je status u kojemu se Ivanović nalazi, neposredno povezan i sa statusom Srba na Kosovu.

>> Pupovac: 19 godina čekamo da odgovorni za smrt budu kažnjeni!

>> Pupovac: Zbog ćirilice u Vukovaru zatražit ćemo pomoć EU

Komentara 36

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:15 29.09.2014.

Grdno se varaju oni koji su mislili da će Srbin u Hrvatskom saboru zastupati građane Hrvatske...glavno da mu plaćamo plačicu od 15.000 mjesečno...i moli za Srbe u Srbiji

AF
ante.francetic.7
13:28 29.09.2014.

plaćaju ga hrvatski građani a on umjesto da zastupa interese tih koji ga plaćaju on zastupa interese srba po svijetu. to je ona dobro poznata srpska politika srbija do tokija.

19
1995josip
13:35 29.09.2014.

Pupavac gura pod tepih ili ne spominje zločine koje su napravili njegovi srbi u Hrvatskoj , BiH i na Kosovu , ali zato svoje optužene srbe za zločine žestoko brani ! Predlažem Pupavcu neka tuži Amerikance zato što u svakiki film ili seriju ubace jednu scenu gdje se Amerikanci bore ili hvataju nekog opasnog teroristu i ratnog zločinca koji je porijeklom iz Bosne ili Srbije ! Po tim filmovima djeca shvate da su teroristi ili neki talibani ili naše komšije iz Bosne ili Srbije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije