Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprika za zločine

Pupovac o Nikolićevoj isprici: To je potvrda svijesti o težini zločina

Milorad Pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
25.04.2013.
u 15:17

"To će još dugo vremena trebati činiti kada je u pitanju prostor bivše Jugoslavije, ne samo netko u ime nas ranije, nego i buduće generacije će trebati činiti geste isprike ili geste iskazivanja poštovanja prema žrtvama koje su pale.."

Milorad Pupovac pozdravio je danas izjavu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića koji se ispričao za zločine koje je u ime Srbije počinio bilo koji pripadnik srpskog naroda te zatražio oprost za Srbiju zbog zločina u Srebrenici i najavio da će se osobno pokloniti srebreničkim žrtvama.

 - To je potvrda svijesti o težini zločina koji je počinjen, odgovornosti koju osjećaju svi oni koji predstavljaju srpski narod i posebno državu Srbiju gdje su pripadnici srpskog naroda ili ljudi koji su obnašali neke dužnosti u ime države Srbije počinili zločine prema pripadnicima bošnjačkog naroda – komentirao je Pupovac te dodao kako ga malo što može iznenaditi, pa je tako i ovu ispriku očekivao jer je to je nešto što svatko tko želi dobre donose i obnovu povjerenja treba činiti.

 - To će još dugo vremena trebati činiti kada je u pitanju prostor bivše Jugoslavije, ne samo netko u ime nas ranije, nego i buduće generacije će trebati činiti geste isprike ili geste iskazivanja poštovanja prema žrtvama koje su pale, a za čije stradanje su odgovorni pripadnici naroda kojem neka država pripada – zaključio je Pupovac.

 >>'Klečim i tražim pomilovanje za Srbiju zbog zločina u Srebrenici'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije