Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:

'Pupovac je više ljevičar i Jugoslaven nego Srbin'

Srđan Milaković
Foto: HRT
1/4
23.07.2017.
u 16:29

Vukovarski dogradonačelnik Srđan Milaković kazao je da nikada Pupovca nije shvaćao kao predstavnika Srba u Hrvatskoj.

Vukovarski dogradonačelnik Srđan Milaković iz Demokratskog saveza Srba (DSS) rekao je gostujući u emisiji Nedjeljom u dva HRT-a da, u doba kad je bio u SDSS-u, nije bio u prisnim odnosima sa sadašnjim predsjednikom te stranke i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem, piše HRT.

 

Kazao je da nikada Pupovca nije shvaćao kao predstavnika Srba u Hrvatskoj te da je Popovac više ljevičar i Jugoslaven nego Srbin. 

"Ovčara je težak teret..."

- Zar nije bitnije obrazovati naše ljude, a ne se fokusirati na to treba li se trg zvati po Titu ili ne - rekao je Milaković.  Na pitanje ima li ambiciju postati novi vođa Srba u Hrvatskoj, kazao je: "Mislim da onda treba oživjeti i Tuđmana da me oktroira i postavi".

"Ovčara je težak teret i odgovornost bačena na srpsku zajednicu i to ne sporim. Ništa ne amnestira JNA, ali sve što se događalo nema legitimaciju da etiketira cijeli narod kao takav. Srpska zajednica u Vukovaru u krajnjoj liniji o tome nije odlučivala", rekao je Milaković koji tvrdi kako ne pokušava opravdati tragediju koje se dogodila u Vukovaru.  

Komentara 48

BL
bljak007
16:38 23.07.2017.

Svi vi srbi iz Vukovara,za vrijeme agresije na Vukovar, svi ste radili u kuhinji i gulili krumpire, i ništa neznate , i ništa niste vidjeli niti čuli!

Avatar arba_arba
arba_arba
16:39 23.07.2017.

Milorad P. je najprije Milorad Pupovac, sebi uvijek najblizi i najdrazi. inace je tipican uzorak Srbina iz Sjeverne Dalmacije: do 1943 i pada Italije, Cetnik i sa Talijanima protiv Hrvata, a od 1943 partizan i komunjara i opet protiv Hrvata. Politicki suncokret- jedina konstanta mu je "ljubav" spram Hrvatskoj

Avatar vkv353
vkv353
17:40 23.07.2017.

Kako su ovi srbi zaboravni.vi ste srbi započeli rat i izgubili.za sve ste si sami krivi i niko drugi.ali tu ne mislim na cijeli srpski narod.svaka čast svakom srbinu koji je branio svoju domovinu RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije