Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA GORA

Uklonit će spomenik atentatoru S. Radića: 'Produbljuju se podjele'

Metak kojim je smrtno ranjen Stjepan Radić
Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL
14.07.2017.
u 15:59

Nadležni državni organi će poduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti u pravcu uklanjanja spomen obilježja

Crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova poslijepodne je objavilo kako osuđuje otkrivanje spomen obilježja Puniši Račiću te da će ga ukloniti.

Ovaj retrogradan individualan čin kojim se veliča lik i djelo atentatora na kralja Nikolu i ubojice hrvatskih poslanika u tadašnjoj Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije realiziran je bez znanja Vlade i državnih organa Crne Gore. 

Nadležni državni organi će poduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti u pravcu uklanjanja spomen obilježja, kojim se vrijeđaju ne samo najdublji osjećaji hrvatskog naroda i države, već se nastoje produbiti političke podjele u Crnoj Gori", navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Komentara 22

Avatar dobry
dobry
16:28 14.07.2017.

Bravo Crnogorci! Odlučili da se jednom za svagda obračunaju sa velikoserbskom ideologijom, i to temeljito, počevši i od najmanje sitnice.

LO
lojtra1
16:43 14.07.2017.

To baš i nije sitnica. Ne zaboravimo da se radi o ubojstvu cijelog Hrvatskog demokratskog političkog vodstva čime su širom otvorena vrata dolasku ustaša na vlast bez ikakvih izbora. I to u "parlamentu" nekima još uvijek simpatične Jugoslavije.

MI
Mikula2
01:18 15.07.2017.

Puniša Račić rođen je u Crnoj Gori ali se osjećao Srbin,velikosrbin točnije rečeno.Atentat na predstavnike hrvatskoga naroda u beogradskoj skupštini jedinstveni je povijesni čin ,zločin kojemu nema ravna u političkim i demokratskim zbivanjima zapadne civilizacije.Stjepan Radić,političar i tribun hrvatskoga naroda,velikan je ne samo u svome narodu nego priznat u cijelom demokratskom svijetu,pa čudi da se tek podizanju spomenika njegovom krvniku o njemu u našem tisku toliko govori.Malo sam o njemu prijašnjih godina čuo iz naših medija,a žalosna je činjenica da se naša predsjednica prošlu godinu sastala sa predsjednikom Srbije upravo 20-ogLipnja dana kada bi se trebale širom zemlje održavati sjećanja na ovaj tužni događaj.Moram reći da je ovo,po mome sudu,jedina mrlja u dosadašnjem mandatu naše predsjednice.Da su stanja obrnuta Srbi to sigurno nebi propustili.Moram također istaknuti uvjerenje :atentat u beogradskoj skupštini l kalvarija moga naroda kroz diktaturu Pere Zivkovica koja je uslijedila uvertira je u zločine koji su se kasnije dogodili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije