Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJNJI CILJ

Pume danas stižu u Varaždin

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
18.12.2018.
u 06:30

Pume su simboličnu hodnju dugu 184 kilometra započele u srijedu

Pume danas stižu u Varaždin! Nakon sedam dana pješačenja od vojarne u Našicama, pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade krenuli su iz Ludbrega prema krajnjem cilju, vojarni u Varaždinu, gradu u koji se vojska vraća nakon deset godina izbivanja. Na pretposljednjoj etapi posjetili su svetište Predragocjene Krvi Kristove.

– Što smo bliže Varaždinu, veseliji smo i sretniji. Neopisiv je osjećaj vratiti se kući – rekao je stožerni narednik Kristijan Danko, bivši pripadnik 7. gardijske brigade Pume, kojeg veseli povratak u matičnu postrojbu u Varaždinu. Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin dugu 184 kilometra, nazvanu “Pumin skok 18”, započele u srijedu u čast poginulim hrvatskim braniteljima. Kud god prolaze, građani ih dočekuju pljeskom i riječima podrške. U završnoj etapi danas u 13 sati trebali bi stići u Trnovec Bartolovečki, gdje će im se pridružiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov. 

Pogledajte i galeriju: Pume na Dinari za pale borce

1/13
Ključne riječi

Komentara 5

WI
Witman
07:23 18.12.2018.

Bravo dečki

AE
Aedes2017
18:46 18.12.2018.

Mjesto im je na Markovom trgu pod punom ratnom opremom !

Avatar nekakav
nekakav
08:02 18.12.2018.

jel obrana varaždina spremna? :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije