Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Puljić i Jandroković čestitali Uskrs: 'Kristovim uskrsnućem pobijeđena je smrt'

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je u subotu uskrsnu čestitku u kojoj je zaželio da nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu.
20. travnja 2019. u 11:42 4 komentara 158 prikaza
Želimir Puljić
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je uskrsne čestitke predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojima je istaknuo da nas Uskrsli poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima te ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama.

Velika subota USUSRET USKRSU Znate li što slavimo danas, na Veliku subotu?

"Koristim prigodu zahvaliti za upućene čestitke i dobre želje uz svetkovinu Isusova Uskrsnuća koje je najsnažnije vrelo ljudske nade iz kojeg izvire snaga i radost Crkve. Jer, 'da Krist nije uskrsnuo, veli apostol Pavao, uzaludno bi bilo naše propovijedanje' (1 Kor 15,14) i neutemeljeno naše ufanje. Kristovim uskrsnućem, naime, pobijeđena je smrt i grijeh, a otvorena perspektiva vječnosti. Uskrsli nas stoga poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima. I ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama", naveo je u čestitki predsjednik HBK.

Podsjetio je da se među velikim nakanama, koje su vjernici diljem svijeta molili na Veliki petak, nalazi i ona za državne poglavare: „Neka Svemogući Gospodin upravi njihov um i srce po svojoj volji da traže mir i slobodu svih ljudi“.

Ta molitva koju su izgovarali i vjernici diljem naše domovine Hrvatske „za ljude koji su na vlasti“ s nakanom je da se „na cijelom svijetu ustali siguran mir i blagostanje naroda“.

"U tom duhu i u blagdanskom ozračju želim Vama, Vašoj obitelji i svim Vašim suradnicima sretne uskrsne blagdane uz obilje blagoslova, mudrosti i razboritosti u obavljanju časne i odgovorne službe.", stoji u čestitki nadbiskupa Puljića.

Blanka Vlašić Cijeli dan će moliti Blanka Vlašić: To je bio trenutak kada sam se obratila i isplakala svoj prijašnji život

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je u subotu uskrsnu čestitku u kojoj je zaželio da nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu.

"Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu te svim vjernicima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuće želim radostan Uskrs", poručio je Jandroković, koji je podsjetio da je Uskrs temelj kršćanske vjere koji unosi u živote vjernika božansko svjetlo – svjetlo istine i dobra koje pobjeđuje tamu smrti.

"Svjetlo Kristovog uskrsnuća stoga nam daje novu nadu i snagu te potvrđuje smisao našeg postojanja. I zato neka nam svjetlo današnjeg Uskrsa bude trajni svjedok na našem životnom putu na kojem ćemo se iskreno i ponizno obraćati dobru i ljubavi promičući ih na svim područjima našeg života i djelovanja.  A posebno, neka nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o svim slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu. Jer 'samo tako ćemo pronaći pravdu, razvitak, istinsku slobodu, mir i sreću'", stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

VIDEO Zagreb: Djeca na znanstvenoj radionici izradila elektroničku čestitku:

Zlatko Dalić
Pljušte čestitke
Prepoznajete li ga? Danas slavi 54. rođendan, a Hrvatskoj je donio neizmjernu sreću
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji