Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40-godišnja koncesija

Puljak zahvalio Vladi na odluci o davanju koncesije Žnjanu, Plenkovića pozvao u Split

Split: Vijećnici Gradskog vijeća Grada Splita
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
11.11.2021.
u 14:49

Ukupna površina pomorskog dobra koja se daje u koncesiju je 218.322 četvorna metra (m2), a vrijeme koncesije počinje se računati od dana sklapanja ugovora o koncesiji

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak u četvrtak je zahvalio Vladi na odluci o davanju koncesije trgovačkom društvu Žnjan d.o.o. u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže u uvali Žnjan u Splitu te pozvao premijera Andreja Plenkovića da posjeti Split.

"Nadamo se da neće biti žalbi i da će ta odluka uskoro postati pravovaljana kako bismo što prije mogli započeti s realizacijom ovog za Split iznimno važnog projekta", rekao je Puljak za Hinu, zahvalivši Vladi na odluci o koncesiji.

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o davanju 40-godišnje koncesije trgovačkom društvu Žnjan u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže u uvali Žnjan u Splitu, a ovlaštenik koncesije dužan je u to pomorsko dobro uložiti 225,6 milijuna kuna.

Ukupna površina pomorskog dobra koja se daje u koncesiju je 218.322 četvorna metra (m2), a vrijeme koncesije počinje se računati od dana sklapanja ugovora o koncesiji, za što je ispred Vlade ovlašten ministar mora, prometa i infrastrukture.

"Još jednom pozivam premijera Plenkovića da posjeti Split kako bismo mu predstavili projekt Žnjana, ali i druge važne projekte", kazao je gradonačelnik Puljak.

Nakon što je izabran za splitskog gradonačelnika u svibnju ove godine, Puljak u proteklih gotovo pola godine nije imao službeni sastanak s premijerom Plenkovićem. Nedavno je, govoreći o odobravanju koncesije na Žnjanu, pozvao premijera Plenkovića da "prestane blokirati razvoj grada Splita".

Premijer Plenković, pak, na sjednici Vlade u četvrtak izjavio je da je oko točke vezane uz koncesiju u uvali Žnjan "gunđao" gradonačelnik Splita te apostrofirao da Vlada ima svoje procedure i donosi odluke u skladu s procedurama i zakonom.

Pritom je ustvrdio i da je ovo zapravo postignuće bivšeg splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, jer je "ovo sve Grad Split pripremio prije izbora u svibnju".

"Da i to javnost zna, s obzirom na ova 'gunđala'", poručio je predsjednik Vlade, istaknuvši i da se iz svega može zaključiti da Vlada radi dobro za Split.

VIDEO Sve afere Gabrijele Žalac: Mercedes, vozačka, vjetroelektrane...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije