Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDIO NAPAD

Puljak: To su ispadi nekolicine usijanih glava, neću pristati da Split postane grad slučaj zbog njih

Ivica Puljak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
12.06.2021.
u 17:03

"Pozivam sve građane Splita da nasilnicima zajedno stanemo na kraj", poručio je splitski gradonačelnik

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak oštro je osudio sve fizičke i verbalne napade "nasilne manjine" na goste u Splitu. Poručio je da se nada da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita se oglašava o ovoj temi, te da neće pristati na to da zbog nasilne manjine Split bude na glasu kao grad slučaj.

"Pozivam sve građane Splita da nasilnicima zajedno stanemo na kraj i to tako što ćemo, za početak, institucijama prijaviti svaki čin nasilja koji se dogodi u našoj okolini. Razgovarajmo s ljudima koje poznajemo i ako je netko možda zaboravio, podsjetimo ga da je Split grad civiliziranih i tolerantnih ljudi u kojem više nema mjesta za fizičko i verbalno nasilje, pogotovo ako je motivirano nacijom, vjerom ili nekim drugim karakteristikama osobe! Želim vjerovati da se ovakve nemile scene više neće ponavljati, a da bi ostvarili taj cilj potrebna nam je pomoć svakog građanina našeg grada", poručio je Puljak putem Facebooka.

Istaknuo je da je siguran da ogromna većina Splićana želi da Split bude primjer otvorenosti i tolerancije te grad u kojem se svi osjećaju ugodno.

"Policija i druge institucije rade svoj posao i vjerujem da će pokazati efikasnost u sankcioniranju ovakvih nedjela koje narušavaju ugled Splita. Ovaj grad je izabrao živjeti u okruženju tolerancije i otvorenosti i na tome ćemo inzistirati. Ispadi nekolicine usijanih glava nas neće pokolebati, dapače, dat će nam još više energije da radimo za Split u kojem se dobro osjećaju svi koji u njemu borave", poručio je Puljak.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Na Korčuli snimljen morski pas u plićaku: 'Ovo je ostvarenje najgorih noćnih mora'

Ključne riječi

Komentara 6

AP
ante_pustinjak
17:51 12.06.2021.

građani splita ne ponašaju se ni prlibližno onako opako kako su se prije stanovitog vremena ponašali njegov gradonačelnik i njegova desna ruka, dogradonačelnik! samo slijede primjere svojih pretpostavljenih, ni mnaje. ni više!

DU
Deleted user
17:15 12.06.2021.

Nasilje je samo iskazivanje mišljenja drugim sredstvima, a ne riječima...

Avatar Kastelan
Kastelan
05:14 14.06.2021.

Pa šta? Ti Srbi u Splitu, i ovi sad i oni prije, su dobili šta su zaslužili, a što i inače često pa i gore dobivaju svi pretjerano hrabri. . Od toliko gradova i krajeva, oni odabrali dojti baš uaš u Split i Dalmaciju. Pa je onda i red da na svojoj koži osjete kakvoj se pogibeljii neugodnostima dugo godina izlažu j svi stanovnici sjeverozapadne Hrvatske, iliti KAJKAVCI koje ti u Splitu i Dalmaciji sve zovu; purgeri, kad se usude doći u Split i Dalmaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije