Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBERALNI CENTAR

Puljak i Orešković: 'Razmišljamo o ujedinjenju u jednu strankui, svi su dobrodošli osim jedne opcije'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.09.2020.
u 16:44

Dapače, dobrodošle su, kaže, sve stranke koje se vide u toj priči, koje se smatraju liberalnim centrom i koje zagovaraju iste vrijednosti i ideje

Nakon što su na srpanjskim izborima ušle u Sabor u koaliciji stranke – Pametno koju vodi Marijana Puljak i Stranka s imenom i prezimenom koju u Saboru zastupa Dalija Orešković ozbiljno razmišljaju i o ujedinjenju u jednu stanku liberalnog centra. I iako je sve još u fazi razgovora i dogovora o toj su opciji obje te opcije razgovarale još i za vrijeme predizborne kampanje, a dobra suradnja koju su ostvarili zadnjih mjeseci uskoro bi doista i mogla dovesti do spajanja.

Potvrdila nam je to i sama Marijana Puljak, čelnica stranke Pametno koja kaže kako s njihove strane itekako postoji interes za ujedinjenje.

- A nadam se i s njihove strane također i da će se to u doglednoj budućnosti i dogoditi - kaže Puljak.

Da li bi se nova stanka zvala Pametno ili Stranka s imenom i prezimenom ili bi pak uzela neko treće ime u ovom trenutku , kaže Puljak, nije nešto o čemu su razgovarali, niti se zna tko bi stanku vodio.

- Od svega toga važnije je da se slažemo oko ključnih tema i da razmišljamo na sličan način - kaže Puljak.

Dodaje i kako ovo izgledno ujedinjenje ne treba stati samo s Pametno i Strankom s imenom i prezimenom. Dapače, dobrodošle su, kaže, sve stranke koje se vide u toj priči, koje se smatraju liberalnim centrom i koje zagovaraju iste vrijednosti i ideje. Osim, dodaje, onih koje su se kompromitirale u svom političkom radu aludirajući na HNS.

Dobrodošao je, kaže, i Fokus iako su se nakon parlamentarnih izbora razišli, ali i stranka Glas čija je čelnica Anka Mrak Taritaš u Klubu zajedno upravo s Puljak i Orešković.

 

Komentara 19

ST
stefj
17:24 02.09.2020.

Daleko su oni od liberalnog. Nategnuto lijevo-liberalni. Više je to lijeva politika... Zurovec je tu jedini bio onak, malo više liberal...

DU
Deleted user
17:07 02.09.2020.

A koji su ti faktor na političkoj sceni????

FM
fmica
17:01 02.09.2020.

dve stranke tri člana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije