Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo istraživanje

Pula po cijenama ljetovanja uz bok Dubaiju: Jesu li to Britanci primijetili?

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
25.07.2019.
u 10:26

Sedam dana ljetovanja u Puli četveročlana će obitelj platiti 3372 funti, dok će u Dubaiju za isto potrošiti 3576 funti. Skuplji su još samo Orlando na Floridi (4792 funte) te kanadski Toronto (5076 funti)

Britanci su zbog platežne moći poželjni turisti diljem svijeta, ali ni oni više ne žele plaćati više nego li je potrebno. U istraživanje britanske banke M&S uvrštena je i naša Pula koja se u usporedbi s ostalih devet destinacija pokazala kao četvrta najskuplja.

Uspoređivale su se prosječne cijene ovosezonskih sedmodnevnih aranžmana za četveročlanu obitelj u razdoblju od 27. srpnja do 3. kolovoza s prošlogodišnjima. Šest destinacija bilježi pad cijena, u prosjeku 750 funti u odnosu na prošlu godinu piše Daily Mail.

No u slučaju Pule zabilježio se prosječni rast cijena od 0,7 posto. Sedam dana ljetovanja u Puli četveročlana će obitelj platiti 3372 funti, dok će u Dubaiju za isto potrošiti 3576 funti. Skuplji su još samo Orlando na Floridi (4792 funte) te kanadski Toronto (5076 funti).

Foto: Daily Mail

– Lijepo je vidjeti da je većina turističkih destinacija koje smo uvrstili u ovo istraživanje jeftinija nego prošle godine, što znači da uz malo informiranja turisti mogu uštedjeti dosta novca. Htjeli smo ih potaknuti da prije nego što izaberu mjesto za ljetovanje usporede troškove – zaključio je Paul Stokes iz M&S banke koji je vodio ovo istraživanje.

U istraživanju su bili uključeni troškovi avionskog leta, noćenja, hrane i svakodnevnih aktivnosti. Najjeftinije je odmorište Sunny Beach u Burgasu na bugarskoj obali Crnog mora gdje ćete se odmoriti za 2596 funti, a slijede pokrajina na jugu Portugala Algarve, (2980 funti),  turska Antalya (3072 funte), mladim Britancima popularni grčki otok Zakynthos u Jonskome moru (3124 funte), departman Dordogne na jugozapadu Francuske (3312 funti) te španjolski Lanzarote, jedan od otoka u Kanarima (3336 funti).

 

Komentara 28

TO
Tomisl
13:43 25.07.2019.

Turista koji razmislja se moze samo jednom "oderat". Kad se vrati kuci pa lose dozivljaje isprica poznanicima , je jako lose za turizam..

Avatar Melankolija
Melankolija
12:07 25.07.2019.

Ja vise ni u svoje ne idem, gadi mi se gledati. Nije mi zao platiti nesto skupo ako vrijedi i ako je dobro, ali na Jadranu imam dojam da me svugdje pljackaju, i to bas svugdje. Jedino sto je pizza dobra, a ostalo sve je pljacka.

TH
than
13:31 25.07.2019.

Možda da promijenimo geslo na turističkim sajmovima u - Ma 'ko to može platit' ?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije