Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže nasilnike

Pula: Dvojicu učenika cipelarili i staklom rezali po nogama

\'unutrasnja...zagreb...12.10.2006.  nasilje u skoli, tucnjava, maltreiranje, ucenici,  foto: goran stanzl\'
Goran Stanzl/PIXSELL
15.03.2012.
u 09:19

Nasilnici su mladiće na kraju pustili uz prijetnje da će ih idući put ubiti ako se pojave bez novca.

Dvojicu učenika šestog razreda pulske Osnovne škole Monte Zaro brutalno je napala i ozlijedila skupina mladića pokraj bivše vojarne Karla Rojca u Puli, javlja Glas Istre. Nasilnici u dobi od otprilike 14 do 16 godina u ponedjeljak su oko 15 sati presreli dvojicu dječaka na putu iz škole kako bi im oteli novac. Budući da kod sebe nisu imali ni kune, grupa nepoznatih mladića najprije je 12-godišnjake iscipelarila, a potom ih je po nogama zarezala staklom razbijenih pivskih boca. Na kraju su ih pustili uz prijetnje da će ih idući put ubiti ako se pojave bez novca.

Jedan od dvojice napadnutih učenika u srijedu nije došao u školu.

– U školi nemamo problema s nasiljem. Ovo nas je sve jako pogodilo iako se napad nije dogodio u školi – rekla je za Glas Istre ravnateljica škole Branke Sironić.

– Ogorčena i tužna kao stručnjak i roditelj, zbog psihičkih trauma koje će ta djeca još dugo proživljavati, ponovno se pitam što li se još mora dogoditi i koliko još žrtava mora "pasti" da se država, ali i lokalna zajednica ozbiljnije pozabave problemima nasilja na svim razinama – od obitelji i škola do stadiona i parlamenta – rekla je Ingrid Šandorov, socijalna pedagoginja.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 10

HL
hlad
10:03 15.03.2012.

A svaki ravnatelj u Hrvatskoj koji kaže \"nemamo problema sa nasiljem\", na vidi što se događa u vlastitoj školi. Nažalost, kod nas ima previše primitivaca, a samim time i primitivne, maloumne djece, koja, fizički ili verbalno, maltretiraju svoje kolege bez ikakvih sankcija!!!!

XN
xnet0822
10:51 15.03.2012.

Drugi put kad se netko suoči sa tim huliganima, obavezno ponesite suzavac, elektrošoker ili nazovite 192 ...

HL
hlad
09:59 15.03.2012.

Valjda će ovi nasilnici odgovarati za ovo. NEMA GOREG ZLOČINA OD NASILJA (premlaćivanja, nasilnog ubojstva, otimačine, ucjene...)!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije