Naslovnica Vijesti

Puhovski o Sinčiću: On je idealan kandidat za protestne glasače

– Uglavnom privlači radikalniju, ljeviju i liberalniju publiku od one Ive Josipovića – kazao je politički analitičar o predsjedničkom kandidatu Živog zida
19. prosinca 2014. u 20:15 46 komentara 8006 prikaza
Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell

Prema istraživanju Ipsos Puls za Novu TV, iza Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović nalazi se kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić s potporom od 9,2 posto.

Istraživanje Promocija plus za RTL, Sinčića smješta iza Milana Kujundžića, s potporom od 7,5 posto. Političkog analitičara Žarka Puhovskog ne iznenađuje snažan rast potpore Ivanu Viliboru Sinčiću. – On je idealan kandidat za protestne glasače. Uglavnom privlači radikalniju, ljeviju i liberalniju publiku od one Ive Josipovića. Desne glasače ne privlači, a nešto pokupi i sa centra. Smatram da će rejting Ivana Vilibora Sinčića još rasti  – tvrdi Žarko Puhovski. Dodaje kako Kolinda Grabar Kitarović ne može izgubiti drugu poziciju, a šanse Ive Josipovića za pobjedu već u prvom krugu procijenio je na 30 posto. Puhovskog ne iznenađuje pad podrške Milanu Kujundžiću.

"Jedina prilika napad na Kolindu Grabar Kitarović"

– Njegova jedina prava prilika bila je napad na Kolindu Grabar Kitarović što je on počeo činiti tek u zadnje vrijeme ali i tada ju napadne tek u rečenici iza one u kojoj je prvo napao Josipovića – objašnjava politički analitičar Žarko Puhovski.

U istraživanju Promocije plus za RTL Josipović u prvom krugu dobiva 42,1 posto, Grabar Kitarović 30,5 posto, a Kujundžić 9,3 posto. Josipović prema Ipsos Pulsu za Novu TV dobiva 46,5 posto, Grabar Kitarović 34,9 posto, a Ivan Vilibor Sinčić 9,2 posto.

>>Barometar.hr: Ivan Vilibor Sinčić i Carevo novo ruho

>>Predsjednički kandidati objavili zajednički selfie

>>'Josipović je iznio netočnu informaciju. Zagorska stranka podržava Grabar Kitarović'

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Korny87
  Korny87:

  Ja bih glasao za predsjednika i vladu lijeve političke ideologije, ali to nije SDP kojem je radnik za posljednjem mjestu.

 • kafanlija:

  Ne bih se nikako složio da Sinčić ne može privući desne birače. Sinčić privlači prije svega ljude s dovoljnom razinom osvještenosti koji shvaćaju da pravih razlika između trenutnih postojećih političkih stranaka u Hrvatskoj jednostavno nema. Niti je SDP prava ljevica, ... prikaži još! niti je HDZ prava, istinska, desnica.

 • fullmax:

  Stalno govorite o mladima, a pa sad imate sansu. Sincica za prdsjednika