Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident

Pucnjevi blizu američkog veleposlanstva, osoblje se sakrilo u zgradu

Američka zastava
Foto: DPA/PIXSELL
29.04.2019.
u 22:55

Incident se dogodio u Port-au-Princeu na Haitiju.

Američko veleposlanstvo na Haitiju upozorilo je u ponedjeljak na pucnjeve ispaljene blizu njihove zgrade u Port-au-Princeu, u incidentu koji je ubrzo završio.

State Department je u upozorenju putnicima istaknuo da su se na stražnjem ulazu u veleposlanstvo čuli pucnjevi i da se osoblje sakrilo u zgradu.

"Ako idete u veleposlanstvo, pronađite sigurno mjesto", pisalo je u objavi State Departmenta na Twitteru, i dva sata kasnije dodano da se situacija smirila.

U Haitiju, jednoj od najsiromašnijih zemalja na planetu, u veljači je došlo do prosvjeda više tisuće Haićana koji su zahtijevali bolje životne uvjete i odlazak predsjednika Jovenela Moisea.

Video - Mislio da je provalnik: Pucao na tinejdžera

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
10:48 30.04.2019.

a jel to ta zemlja koja od amerike traži dozvolu da prizna rezultate izbora...? godinu dana ameri otezali sa time, pa haiti nije imao predsjednika... fora je ovaj svijet, za svoje mišljenje tražiš dozvolu od amera... demokracija na nivou, pravo glasa vrhunac ljudske civilizacije. ima jedan otok, pola je haiti, pola dominikanska republika. haiti skoro i da nema šuma, sve porušili. a susjed ima... haiti je gotovo najsiromašnija zemlja svijeta, pod totalnom dominacijom amerikanaca, koji kontroliraju sve. a zanimljivo, bivša francuska kolonija, nekad najbogatija... znači, mogu raditi, samo ih treba natjerati... nekako su jako slični nama... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije