Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filipini

Pucnjava i eksplozije: Islamska država tvrdi da je izvela napad u Manili

Filipini
Facebook
01.06.2017.
u 21:30

"Pristup Resorts Worldu Manili je blokiran nakon informacije da su nepoznati napadači zapucali iz vatrenog oružja", objavio je voditelj kockarnice na Twitteru.

Pucnjava je izbila u kockarnici u Manili i odgovornost za taj napad preuzela je organizacija Islamska država (IS) javlja američki centar za praćenje džihadističkih mrežnih stranica SITE, a filipinske oružane snage objavile su da vladaju situacijom.

"Pristup Resorts Worldu Manili je blokiran nakon informacije da su nepoznati napadači zapucali iz vatrenog oružja", objavio je voditelj kockarnice na Twitteru. Lokalni mediji javili su da su u zgradi naoružani napadači, da se čuje pucnjava i eksplozije. Policija treba iznijeti pojedinosti.

Nema dojava o žrtvama

"Pratimo stanje. Policija vlada situacijom. Objavit ćemo priopćenje kada dobijemo cjelovitu sliku o izgredu", rekao je vojni glasnogovornik Restituto Padilla, prenosi Reuters.

Džihadistička Islamska država objavila je da su "vuci samotnjaci", koji su joj se zakleli na vjernost, počinitelji napada, piše SITE. Zasad nema dojave o žrtvama.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte objavio je prošli tjedan izvanredno stanje za otok i pokrajinu Mindanao kako bi se borio protiv islamističkih militanta koji su prisegnuli na vjernost IS-u. U toj pokrajini koja se proteže na trećini filipinskog teritorija živi 20 posto od više od 100 milijuna stanovnika arhipelaga.

Radikalni Duterte je zaprijetio da će režim izvanrednog stanj proglasiti za cijelu zemlju ako se proširi teroristička prijetnja.

 

 

 

Uskoro opširnije... 

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
11:00 15.07.2017.

Pucnjava je izbila u kockarnici u Manili i odgovornost za taj napad preuzela je organizacija""""" Islamska država (IS)""" ne pojedinci .. Pogledaj lijepo na karti gdje se nalazi ta "država" Da vidiš sa kim to sve graniči da vidimo glavnini grad od te države , da porazgovaraš sa njihovim ministrima ili predstavnicima u UNO ? .Osim Amera koji "priznaju" njeno postojanje-neprijatelja zapad kojega se stalno napada , ja nikako da ih lociram da vidim da nije možda izmišljotina nečija ? . Pa se pitam kako je to voditi rat protiv jedne države koja je tako lukava da ju nitko ne vidi i ne zna ništa o njoj samo znamo da je zločesta prema amerima i narvno automatski prema nama -saveznicima .. A i ovo mi je vickasto jako ipak je Assad neprijatelj Donalda-Trumpeka izbranika njegovog prijateljaneprijatelja Putina . Blago mnogima kad im je sve jasno tko je tamo samo krivi i kako se tamo živi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije