Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARSKI RATNI HEROJ

Pucao si u glavu heroj koji je htio udružiti sve dragovoljce

06.12.2001.
u 00:00

* Ratni put Marinka Antunovića, umirovljenog pukovnika HV-a u Vukovaru i člana HSP-a poznatog pod nadimkom Bosanac, počeo je kad se radi obrane Hrvatske vratio iz Njemačke. Pouzdano se zna da je u vukovarskim borbama srušio tri zrakoplova tzv. JNA

ZAGREB - Na travi uz potok Črnomerec, između Predovačke i Ulice braće Domany na Srednjacima, jučer u zoru prolaznici su našli Marinka Antunovića. Na glavi je bila vidljiva prostrjelna rana, a uz njega je ležao pištolj.

Kako nas je izvijestila policija, pretpostavlja se da je Antunović sam sebi pucao u glavu. Prevezen je u KB Sestara milosrdnica, gdje je još u komi. Policija je o pronalasku tijela obaviještena u 6.10 sati, ali nitko još ne zna je li u sebe pucao u utorak navečer ili srijedu ujutro. Livada na kojoj je nađen nalazi se blizu nebodera u kojem Antunović stanuje na 12. katu.

Slučajna prolaznica u utorak oko 22 sata prolazila je puteljkom preko livade, kad je opazila Marinka Antunovića:

- Oko 10 navečer prelazila sam livadu puteljkom sa sjeverne strane šahta. Vidjela sam u crno odjevena muškarca kako sjedi pokraj šahta. Jako sam se uplašila i ubrzala korak. Bilo mi je čudno što sjedi u mraku, nasred livade. Kad sam malo odmaknula, ponovno sam se okrenula, ali nije više bio na istom mjestu. Danas sam doznala da se s njim nešto dogodilo na livadi, pa sam se prisjetila jučerašnjeg susreta - rekla nam je očevitkinja.

Antunović je u javnosti najviše poznat u posljednje dvije godine, i to kao pokretač i čelnik inicijative za objedinjavanje svih dragovoljačkih i veteranskih udruga. Inače je umirovljeni pukovnik HV-a. Njegov ratni put počeo je kad se radi obrane Hrvatske vratio iz Njemačke. Borio se najprije u Slavoniji, a suborci su ga u Vukovaru zvali Bosanac. Pouzdano se zna da je tijekom borbi u Vukovaru sam uspio srušiti tri zrakoplova tzv. JNA.

Što ga je natjeralo na očajnički pokušaj samoubojstva, nitko pouzdano ne može reći. Zna se da je imao problema sa zdravljem, a iz policije smo doznali da su s njim imali posla i zbog obiteljskih problema.

Antunović je član Hrvatske stranke prava, u čijem središtu nismo uspjeli naći sugovornika, ali razgovarali smo s njegovim stranačkim kolegom i prijateljem iz Vukovara Marijem Slavičekom.

- Šokirani smo događajem. Bio mi je zapovjednik i prijatelj. Marinko je među prvima došao iz Njemačke i uključio se u obranu Hrvatske. Bio je u 204. vukovarskoj brigadi, svojim je ratnim pothvatima zaslužio čin. U mirovinu je otišao s činom pukovnika iz 5. gardijske brigade - rekao nam je M. Slaviček.

M. Malčević i Du. Tadić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije