Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi lov u 2011.

Pucaju na zečeve i fazane u blizini kuća i dječjeg igrališta

lovci
Ivica Beti/VLM
06.01.2011.
u 08:30

- Imamo fotografije na kojima se dobro vidi kako su lovci bili blizu dječjeg igralista i kuće. Na njima je vidljivo da se pucalo mnogo bliže naselju nego je to dozvoljeno - kaže A. Hampamer

 - Prvo novogodišnje jutro. Mirno, bijelo, tek poneka pahulja snijega pršti zrakom. Idila. A to smo i poželjeli jedni drugima za Novu godinu, zar ne? Mir, ljubav... A onda odjednom pucnjevi. Petarde? Rakete? Još jedno novogodišnje slavlje? Pogled kroz prozor otklanja sumnje. Na pedesetak metara od kuća u Čakovcu i Mihovljanu tridesetak lovaca Lovačkog društva Zec iz Čakovca češlja teren u lovu na fazane i zečeve - opisuje nimalo idiličan prizor na početku 2011. godine Aleksandra Hampamer iz Čakovca. U blizini Čakovca i Mihovljana, nadomak kuća i dječjeg igrališta, lovci su i ove godine održali svoj novogodišnji lov. Pred očima stanara stambenih zgrada i kuća, među kojima je bilo i djece, pucali su na fazane i zečeve te time, tvrdi, prekršili zakon koji zabranjuje lov unutar 300 metara od prvih kuća.

- Tragovi krvi još su na cesti ispod mjesta na kojem je fazana pogodio metak. Na cesti kojom dnevno prođe stotine vozila, biciklista i pješaka! Na drugoj strani drugi lovac puca u zeca. Ranjava ga u nogu, ali ne ubija. Zec više ne može trčati, ali nije mrtav. Cvili i trese se, a meni naviru suze. Mali dlakavi čupavac i prekrasni šareni fazan krase ove mihovljanske livade otkad njima šećem i uvijek me veseli spoznaja da još ima divljih životinja, i da ih još uvijek nismo sve istrijebili - kaže A. Hampamer, koja je nemoćno gledala kako po livadama hodaju lovci u narančastim prslucima, u pratnji lovačkih pasa. Upozorava da u Zakonu o lovstvu jasno piše da se  “lovištem ne smatra područje u pojasu 300 metara od ruba naselja u nizini i prigorju te 200 metara u brdsko-planinskim područjima".

- Lovci to nisu poštivali. Imamo fotografije na kojima se dobro vidi kako su lovci bili blizu dječjeg igralista i kuće. Na njima je vidljivo da se pucalo mnogo bliže naselju nego je to dozvoljeno. Imamo i svjedoke. Mještani Mihovljana i Šenkovca već godinama upozoravaju na lov u blizini naselja, no policija ne reagira. Zar treba netko stradati da se nešto napokon poduzme? - pita A. Hampamer, koja je uputila javni apel lovcima da ostave životinje na miru. Lovci negiraju da su kršili zakon i pucali unutar 300 metara.

 

Ključne riječi

Komentara 8

NE
nergal
11:19 06.01.2011.

Ovo je prevršilo svaku mjeru! Lovci su postali nedodorljiva kategorija koja ne samo da kroji zakone po svojoj volji, nego ni te zakone ne poštuje i zbog toga ne snosi nikakve posljedice. Dokle?!?

DE
denderi
12:05 06.01.2011.

nevjerojatno kako lovci lažu mora da svi nose ženske gaćice kad nemaju muda priznati svoju grešku ,lovci su gori od bilo kojih strvinara

DE
denderi
10:28 06.01.2011.

dao bog da napucaju jedan drugog u guzu...krvožedni ljudi bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije