Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPIDEMIJA
Povratak na članak

Ptičja gripa sve veća prijetnja u Europi, pogađa i lisice, vidre...

U nas je dosad utvrđena u 15 divljih ptica u pet županija te kod domaće peradi na farmi blizu Siska

Komentari 7

V0
Vlaskoulicanec3.0
08:47 31.12.2021.

Da pogledamo 9 mjeseci u budućnost: corona je pobijeđena zahvaljujući genijalnim političkim vodstvima širom svijeta ali nažalost ptičja gripa širi se nemilosrdno i u medjuvremenu je otkrivena mutacija HN25ZGČOPNERĐ koja prelazi na ljude. Već je uočeno povećanje smrtnosti. Na svuu sreću je cjepivo gotovo i ono je potpuno sigurno te mu je djelotvornost izvanredna. Sa samo 6 doza godišnje smanjuje se mogućnost oboljenja za čak 20%, dok se mogućnost hospitalizacije smanjuje za velikih 22,7%. Za sve koji idu na cijepljenje, ukida se Lockdown. Za ostalo vrijeme Lockdown i dalje vrijedi i to tako da stanovnici kuća sa parnim brojevima smiju u kupovinu ponedjeljkom i četvrtkom od 09.00 do 17.00 sati, dok stanovnici kuća sa neparnim brojevima to smiju utorkom i petkom. Upozorava se građanstvo da je i dalje zabranjeno disanje sa više od 15 udisaja po minuti dok je flatulencija (po hrvatskim ispuštanje vjetrova) strogo zabranjeno a kazne su drastične. Naravno odlazak na rad je i dalje dozvoljen bez ograničenja.... Na sprovodima su dozvoljene dvije osobe od kojih jedna mora biti mrtva, na vjenčanju 4 koje moraju dokazati da su 7 puta cijepljene i da su prošle proktološki pregled.... Ali to su naravno sve teorije zavjere...

VL
DU
Deleted user
09:57 31.12.2021.

kako se jos nije javio neki strucnjak koji bi to rjesio, preventivnom masovnom likvidacijom svih zivih bica na zemlji,kao Kina kad je pobila sve vrapce jer su jeli previse psenice

VL
RO
romobil
09:22 31.12.2021.

Ptičja gripa sve veća prijetnja jer kokoši ne nose maske iz tehničkih razloga...

VL
DU
Deleted user
10:51 31.12.2021.

Davno, davno u vrijeme socijalizma veterinari su hodali po selima i cijepili kokice i pajceke protiv kuge, još na mikroskop, nisu mogli vidjeti viruse. Onda takvo meso na zapad prodavati nismo mogli. Sigurno se treba držati svih mjrera, ali bi netko ipak morao sjesti i posložiti i u glavi i uznanosti neke stvari.Uvijek neka panika, jedne godine, trihineloza, druge godine ptičja gripa potamanili sve piceke po istoku, ali ne i zapadu,svinjska gripa, pa opet potamanili pajceke po istoku. WHO bi trebao na pregled kod dobrih doktora izgleda.

VL
Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
14:26 31.12.2021.

Kad će kravlje ludilo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.