Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska krenula u akciju

Psihološko zlostavljanje samo je uvod u fizičko

Prosvjed u Francuskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
26.11.2019.
u 00:30

U međuvremenu, 213.000 žena žrtve su fizičkog ili seksualnog nasilja koje počini partner ili bivši partner, prema službenim podacima.

Na sam dan Međunarodne borbe protiv nasilja nad ženama koje se obilježava u cijelom svijetu, te dva dana nakon velikih prosvjeda u Parizu protiv te pojave, francuski premijer Edouard Philippe najavio je jučer mjere za borbu protiv nasilja nad ženama koje počine njihovi partneri ili bivši partneri. Vlada želi pooštriti zakon zbog zabrinutosti oko rasta broja ubojstava žena, što je predsjednik Emanuel Macron nazvao “sramotom Francuske”.

Philip je kazao da će se francuski zakon izmijeniti te uzeti u obzir da su psihološki oblici zlostavljanja često uvod u fizičko nasilje. Rekao je da bi mjere pomogle da se “bolje definira” pojam nasilja u obitelji u francuskom zakonu ističući da će nove mjere samoubojstvom žrtve smatrati otežavajućom okolnošću, ako je to bio rezultat zlostavljanja.

Najavljene mjere uključuju pružanje 1000 novih skloništa za žrtve nasilja i proširenje uporabe elektroničkih narukvica koje sprečavaju počinitelje da dođu do svojih žrtava. Od početka ove godine najmanje 117 žena ubio je njihov partner ili bivši partner u Francuskoj, pokazuje studija utemeljena na medijskim izvještajima, ne pokazujući poboljšanje s obzirom na to da je prošle godine 121 žena izgubila život od femicida.

U međuvremenu, 213.000 žena žrtve su fizičkog ili seksualnog nasilja koje počini partner ili bivši partner, prema službenim podacima.

Ključne riječi

Komentara 3

ZI
zimerman
05:48 26.11.2019.

Kako to da se muslimanske žene ne žele da su ugrožene ? Kako to da novine ne pišu šta se događa u 74 no go zone u Parizu gdje vlada serijatski zakon ??

Avatar nekakav
nekakav
11:26 26.11.2019.

ne postoje više ni žene ni muškarci! u svemu su izjednačeni. ili se približavaju tome. 60% ubijenih su muškarci, 40% žene. što znači da još uvijek smrtno stradava 50% više muškaraca od žena. priznavajući činjenicu da je većina zločinaca koji ubiju ženu ipak muških, mi priznajemo i stvarnu podjelu, jel tako? feminizam ima i loše strane. ako želiš istu plaću za isto radno mjesto, onda moraš biti i jednako učinkovit(a). stupanj obrazovanja ne znači ništa poslodavci, njega interesira isključivo tvoj radni rezultat, učinak! samo u javnom, državnom, sektoru, se dodatno plaća obrazovanje, samo tu i nigdje više. zločin je zločin, i nema predznaka. što reći na činjenicu da su u velikom porastu zločini žena protiv muškaraca? jel znate da je većina zločina koje počine žene nad muškarcima isplanirana, hladnokrvna, brutalna, a većina muških zločina nad ženama plod što alkohola, što svađe, i uglavnom u afektu? jel znate da postoje studije koje su hladno ocijenile te zločine, i iz kojih proizlaze strahoviti zaključci? ispada da mušakarac napada isprovociran, a žena čeka, planira, i udara.. zašto bi napad na ženu bio kvalificiran kao teže kazneno djelo od napada muškarca na drugog muškarca? znači uvodimo novu diskriminaciju, zločin nije zločin, već se dodatno 'boduje' tko ga je počinio...? nekak se udaljavamo od ravnopravnosti, jednakosti... izravno priznajemo da ona postoji?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije