Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplavljeno sklonište

Pseće kućice od jutros su pod vodom, hitno im trebaju nove

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
17.05.2023.
u 14:45

U skloništu udruge Šapa u srcu Ogulin poplavljeno je prednje dvorište, psi su preseljeni na sigurno

U skloništu udruge Šapa u srcu iz Ogulina potopljeno je prednje dvorište, a pse koji su u njemu boravili Anica Pribanić i njezin suprug preselili su u dvorišta koja za sada nisu pod vodom.

– Trenutno je kod nas 90 pasa, neki su na terasi kuće, drugi u stražnjim dvorištima. Ne mogu svi biti zajedno pa sada pokušavano odijeliti prostor kako bi ipak imali malo više slobode. Trenutno su u skučenom prostoru na koji nisu naučeni pa su pomalo i nervozni – govori nam Anica Pribanić, predsjednica Udruge. Dodaje da su cijelu noć dežurali jer je voda samo rasla.

Ističe i da im poplave nisu iznenađenje, ali ovaj put imaju jako veliku štetu. Sve kućice iz prednjeg dvorišta uništene su i psi koje su premjestili trenutno su na otvorenom, nemaju nikakvo sklonište.

– Stavili smo im sve kućice koje smo imali. Svaka pomoć nam je dobrodošla, a najpotrebnije su nam suhe kućice jer ih nemamo dovoljno – ističe predsjednica. Nitko od nadležnih službi nije stigao do njih, a što im sve treba i kako im možete pomoći doznat ćete na 091/7542632 ili na Facebook stranici.

 

Ključne riječi

Komentara 2

GA
Gargamel
16:37 17.05.2023.

Nemam ništa protiv peseka i ga imam, ali zašto se toliko kuka i moli pomoć da ih se smjesti i td. Brinu li se druge institucije o starim i nemoćnim osobama koje nemaju ni za kruh, a kamo li adekvatan smještaj. Prvo treba takve zbrinuti, a svi ti psi imaju vlasnike samo ih treba pronaći i adekvatno kazniti (svaki gazda zna kakvog psa je imao susjed, ima li ga još ili je "pobjegao"

EB
EBERT
16:56 17.05.2023.

Nemas nista protiv Peseka i ti ga imas, Samo vjerujem da tvoj Pesek ima istu sudbinu kao i ovi jadnici momentalno u sklonistu.Poznata mi je ta seljacka idila sto se tice zivotinja. I drugih situacija . npr. starijih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije