Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio je 5 centimetara

Prvom čovjeku u povijesti presađen je penis koji je uzgajao na ruci

operacija
Pixabay
02.05.2022.
u 11:32

Jednom prilikom starija gospođa ga je u trgovini zamolila da joj dohvati nešto s visoke police, pri čemu mu je penis ispao iz rukava i zamahnuo joj je njime pokraj glave

Malcolm MacDonald (47) iz Thetforda u Britaniji ušao je u povijest kao prvi muškarac kojem je transplantiran penis koji je čak šest godina ''čekao'' na njegovoj podlaktici. MacDonald je svoj ud izgubio nakon iznimno opasne infekcije 2014. godine. Liječnici iz londonske sveučilišne bolnice napravili su mu novi koji je privremeno pričvršćen na njegovu ruku, a trebao je biti premješten na pravo mjesto još 2018., no zbog zdravstvenih komplikacija tada nije bilo moguće obaviti zahtjevnu operaciju. Dugo vrijeme čekanja na bolničkim listama, tehničke pogreške i pandemija dodatno su produljile ovu nezgodnu situaciju, ali nakon šest strpljivih godina, svi Malcolmovi dijelovi sada su na pravim mjestima.

Kirurzi su uzeli komad kože s Malcolmove ruke te ga ''zarolali'' u oblik penisa. Zatim su stvorili uretru i instalirali dvije cijevi kako bi s pomoću pumpice mogao postići mehaničku erekciju. Novi penis pripojili su na Malcolmovu podlakticu, gdje je rastao nekoliko godina prije nego što je bio spreman za 9-satnu operaciju pričvršćivanja na pravo mjesto. Kolegijalni liječnici za vrijeme dogovora čak su mu pristali dodati pet centimetara na originalnu duljinu.

Malcolm se s infekcijom borio nekoliko godina prije nego što su mu prsti na rukama i nogama pocrnili, a ubrzo nakon njih ista je sudbina zadesila i njegov penis. "Bilo je kao u horor-filmu" prisjetio se ovog strašnog događaja koji je kulminirao 2014. godine kada mu je penis jednog dana samo otpao. "Znao sam da će se to dogoditi i već sam prošao kroz sve stadije očaja, pa sam ga samo pokupio s poda i bacio u smeće" priznao je.

O vremenu prije operacije Malcolm kaže kako je to bilo jedno od najgorih razdoblja njegova života. Okrenuo se alkoholu i zanemario svoje dvoje djece. "Osjećao sam se kao sjenka čovjeka, moj život se raspao jer nisam imao samopouzdanja", pojadao se reporterima The Suna. No kada je operacija zakazana, a naročito kad je svoj novi penis prvi put vidio, promijenio se. 

"Moja sreća u životu nije bila baš najbolja do sada, no ne može se pogoršavati zauvijek, zar ne?" rekao je Malcolm koji se zbog svog penisa našao u mnogo zanimljivih situacija. Uglavnom ga je skrivao u majicama dugih rukava, no povremeno bi se dogodilo da ga netko primijeti. U tim je slučajevima govorio da je ''paketić'' u njegovu rukavu diktafon koji svuda nosi, što je "čudno, ali ne čudnije od istine". Jednom prilikom starija gospođa ga je u dućanu zamolila da joj dohvati nešto s visoke police, pri čemu mu je penis ispao iz rukava i zamahnuo joj je njime pokraj glave.

No, neobično pozicionirani ud nije mu donosio samo nevolje, pa je tako otkrio da je ispod njega odlično mjesto da drži rezervne strelice dok igra pikado. S penisom se i sprijateljio te mu je dao ime Jimmy, prema nadimku kojim su se on i prijatelji dozivali kada su bili djeca, "a ovaj penis je definitivno moj prijatelj", izjavio je. "Bit će ovo odlična priča za unuke", našalio se Malcolm, "da se ne mogu smijati penisu na ruci, to stvarno ne bi imalo smisla".

Komentara 1

DU
Deleted user
23:15 04.05.2022.

Penis? Imamo mi u hrvatskom jeziku pristojne izraze.Npr. spolovilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije