Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turisti su oduševljeni

Prvo Biološko kupalište u Hrvatskoj: Čiste ga biljke i mikroorganizmi, a posjećeno je i izvan sezone

Foto: Davor Kirin-Photography
1/2
17.08.2023.
u 12:38

Kupalište je od početka rada posjetilo više od 20 tisuća ljudi. Turisti iz Australije su bili toliko oduševljeni biološkim bazenom u Čazmi pa su ga proglasili najljepšim biološkim bazenom.

U Čazmi se prošle godine otvorilo prvo Biološko kupalište u Hrvatskoj. Radi se o modernom bazenu čiju vodu ne čiste kemikalije nego biljke i mikroorganizmi. Čazmu sada posjećuju gosti iz susjednih gradova i županija, a novo dječje igralište u blizini bazena privuklo je obitelji s djecom. Gosti mogu uživati u odbojci na pijesku, a u sklopu bazena nalazi se ugostiteljski objekt koji nudi širok izbor hrane i pića po pristupačnim cijenama.

Čazma je postala mjesto za odmor i rekreaciju u prirodno čistoj vodi ,a zbog takvog kupališta gosti dolaze i izvan ljetne sezone. Cijene cjelodnevnih ulaznica za Biološko kupalište kreću se od 2 do 5 eura, a svi kupači s kupnjom ulaznice stječu pravo na korištenje ležaljke i suncobrana. Može se besplatno ući, razgledati kupalište i popiti piće na terasi uz sami bazen.

Kupalište je od početka rada posjetilo više od 20 tisuća ljudi. Prepoznato je i kao mjesto idealno za studijsko putovanje. "Ugostili smo učenike srednjih i osnovnih škola, delegaciju iz Sjeverne Makedonije, Poljske te poznate hrvatske blogere. Bili su tu Putoholičari, Putni kofer, Priče jedne kuhače i Domagoj Sever čije dojmove možemo pronaći na njihovim službenim stranicama" , navodi Dajana Petrina, voditeljica prvog Biološkog kupališta u Hrvatskoj za Moj Portal.

POVEZANI ČLANCI:

Kupalište je privkulo goste iz Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije te iz Austrije, Njemačke i BIH. Turisti iz Australije su bili toliko oduševljeni biološkim bazenom u Čazmi pa su ga proglasili najljepšim biološkim bazenom.

Ovaj objekt je realiziran u sklopu projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna s kojim je stvoreno 10-ak novih turističkih atrakcija u gradu, a s kojima se želi Čazmu pozicionirati kao centar zelenog turizma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, navodi gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije