Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
www.hrturizam.hr

Prvi turistički portal za djelatnike u turizmu dolazi iz Vinkovaca

Goran Rihelj
Foto: Branimir Bradarić
1/2
11.12.2015.
u 12:07

Na portalu će svakodnevno biti objavljivane vijesti dok će one interesantnije biti i tematski obrađene.

Prije nekoliko dana, a nakon mjeseci razrade ideje, Vinkovčanin Goran Rihelj (32) pokrenuo je nacionalni stručni turistički portal (www.hrturizam.hr) namijenjen prije svega turističkim djelatnicima.

Interesantno je i kako se jedan takav portal pokreće u Vinkovcima, a ne u Zagrebu ili u nekom od gradova na Jadranu gdje je zapravo turizam daleko razvijeniji.

– I meni je bilo malo čudno kada sam tijekom istraživanja uvidio da u 2015. godini u Hrvatskoj ne postoji niti takav portal. Zapravo, postoji još nekoliko turističkih portala ali oni prije svega donose vijesti iz turističkih zajednica ili reportaže, s fotografijama, nakon posjeta turističkim destinacijama. Ovaj portal će biti nešto sasvim drugo i vjerujem kako će dodatno unaprijediti hrvatski turizam, kaže Rihelj.

Na portalu će svakodnevno biti objavljivane vijesti dok će one interesantnije biti i tematski obrađene. Ipak, najznačajniji dio portala biti će vlastiti sadržaji, odnosno, intervjui, tematski tekstovi i slično koji će govoriti o turizmu, kako ga unaprijediti, uvesti svjetske novine…

- Vjerujem kako ćemo za nekoliko mjeseci biti broj jedan u Hrvatskoj kada se govori o turističkim vijestima. Okrenuti smo prije svega turističkim djelatnicima koji će na portalu moći pronaći razne novosti, savjete ali i dodatno se educirati. Želimo isto tako spojiti i poslovni sektor, odnosno, sve koji nešto proizvode za potrebe turizma, s turističkim djelatnicima na terenu, pojašnjava Rihelj za kojega se turizam sastoji od emocija, doživljaja i priče.

Dodaje i kako je Hrvatska zemlja s ogromnim i raznolikim turističkim potencijalima koji su i danas neiskorišteni, a koji bi mogli donijeti velike prihode. Prema njegovima riječima svaki otok u Hrvatskoj kao i svaka županija ima neku svoju turističku priču koja može biti posebna i privući turiste iz svijeta.

– Nažalost, to do danas nismo iskoristili na pravi način pa stoga imamo situacije kada nam dođu turisti iz Njemačke da im nudimo njemačko pivo, plastično je pojasnio Rihelj koji je ideju za pokretanje turističkog portala dobio pišući turističke teme u Večernjakovoj blogosferi.

>>Za promociju turizma HTZ će dogodine imati 66 milijuna kuna manje

>>Lorencin ljutit na HTZ, tek šiju uniforme za London

Komentara 1

Avatar Sandra  Gojani
Sandra Gojani
11:09 14.12.2015.

Bravo Gorane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije