Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrošili i zalihe

Za promociju turizma HTZ će dogodine imati 66 milijuna kuna manje

HTZ
Foto: Ministarstvo turizma
20.11.2015.
u 09:00

Radit ćemo do zadnje sekunde, turizam je preozbiljno pitanje da bismo nekog ili nešto čekali, poručuje ministar Lorencin

Vrh nacionalne promidžbene organizacije dogodine će raspolagati s čak 66 milijuna kuna manje nego ove godine. Budžet Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice bit će 20 posto manji i iznosit će tek nešto više od 260 milijuna kuna.

Šest milijuna manje bit će zbog toga što je zakonom smanjena turistička članarina, a lavovski dio minusa otpada na činjenicu da se iz 2015. u 2016. napokon ne prenose deseci milijuna kuna nepotrošenog novca. Iz lanjske je godine u ovu, podsjećamo, prenesen čak 71 nepotrošen milijun.

Od te je 'zalihe' na računu HTZ-a ostalo nepunih osam milijuna kuna, ali i to se, kako je na Saboru HTZ -a rekao direktor Glavnog ureda Ratomir Ivičić, troši, samo je samo isplata ostala za početak iduće godine. Smanjeni budžet najviše će osjetiti stavka udruženog oglašavanja, no turizam u cjelini, uvjerava čelnik HTZ-a, neće trpjeti. Da zastoja neće biti iako buduće Vlade RH još nema ni na pomolu, tvrdi i ministar turizma Darko Lorencin. "Radit ćemo do zadnje sekunde, turizam je preozbiljno pitanje da bismo nekog ili nešto čekali", poručuje Lorencin.

Sabor HTZ-a jučer je amenovao i zatvaranje triju turističkih predstavništava od 31. prosinca, u Švicarskoj, Japanu i Španjolskoj. Njihov ukupni godišnji trošak time će se smanjiti s pet na četiri milijuna eura. 

>>Ana Rucner osvojila dvije prestižne međunarodne turističke nagrade

>>Lorencin ljutit na HTZ, tek šiju uniforme za London

Komentara 7

DR
dragica949
09:48 20.11.2015.

Više su za pomociju Hrvatske napravila ona tri dečka sa svojim filmićima o moru i Slavoniji,nego cijela HTZ zajedno.I ovih 260 mil.im je puno previše.

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
11:06 20.11.2015.

Užas :-(

Avatar d-ano
d-ano
11:38 20.11.2015.

,,,,,,,,,,,,Hrvatska u Moskvi proglašena destinacijom za najbolji obiteljski odmor,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije