Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pukanićevo ubojstvo

Prvi svjedok: Nisam radio za Jocu, drugi: Viđao sam ih u društvu

\'Sreten Jocic, poznatiji kao Joca Amsterdam, pred pocetak sudjenja sudjenje u Palati Palata pravde\'
Arhivska fotografija
23.04.2012.
u 17:23

Milan Devranja, prema policijskom izvješću, 2007. bio je priveden u Budvi i to kao član Jocićeva osiguranja

Jedan svjedok koji je “uvalio” drugog, radni je naslov pod koji bi se mogla svesti današnja zbivanja u sudnici Centralnog zatvora u Beogradu, gdje je nastavljeno suđenje Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. Naime, prvo je na klupu za svjedoke sjeo Milan Devranja, koji je prema policijskom izvješću 2007. bio priveden u Budvi i to kao član Jocićeva osiguranja.

– Nisam bio u Budvi, nisam bio u Jocićevu osiguranju, ne znam zašto to tako piše – kazao je Devranja, nakon što mu je sudac Vladimir Vučinić predočio tu zabilješku. Devranja, koji je i sam bivši policajac i u policiji je, kako tvrdi, radio do 2005. godine, rekao je da ne poznaje ni Jocića, ni bilo koga drugoga od okrivljenika. Dodao je da nije poznavao ni Pukanića i nije ništa zna o stvarima zbog kojih su Jocić i drugi optuženi.

Kada je završio svjedočenje, u sudnicu je ušao Željko Pavlović, inače jedan od Jocićevih kumova, da bi nakon nekog vremena kazao:

– Ovog dečka koji je prije mene svjedočio, sada sam vidio u hodniku te sam se sjetio da sam ga viđao s Jocićem u društvu. Ne znam je li bio s njim u društvu ili je bio pripadnik njegova osiguranja, no viđao sam ga s njim. Ne znam kako se zove i da ste mi rekli njegovo ime, vjerojatno bih kazao kako ga ne poznajem. No sada sam ga se sjetio – kazao je Pavlović.

Kod te svoje tvrdnje, koja zapravo pokazuje da Devranja u svom iskazu nije govorio istinu, Pavlović je ostao i nakon ponovljenih upita stranaka u postupku. Pavlović je još kazao kako o predmetu optužbe ne zna ništa, da je Jocića viđao tu i tamo te da poznaje Slobodana Đurovića, drugog Jocićeva kuma, koji je nepravomoćno osuđen u zagrebačkom dijelu suđenja zbog Pukanićeve likvidacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije