Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojno školovanje

Prvi strani vojni pilot završio školovanje u HRZ-u i PZO-u

Pilot
MORH
23.07.2010.
u 16:06

U nepune dvije godine pilot Mitrovski je u cijelosti završio hrvatski model školovanja vojnih pilota na helikopteru BELL 206 B Jet Ranger III.

Pilot vojske Republike Makedonije poručnik Robert Mitrovski danas je u Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a u vojarni „Zemunik“ završio školovanje za pilota helikoptera. To je prvi strani pilot koji je završio školovanje u HRZ-u, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

U nepune dvije godine pilot Mitrovski je u cijelosti završio hrvatski model školovanja vojnih pilota na helikopteru BELL 206 B Jet Ranger III, te specijalizaciju za nastavnike letenja čime je stekao uvjete za samostalno obavljanje nastavničkog poziva u Ratnom zrakoplovstvu Republike Makedonije.

Brigadir Miroslav Kovač podsjetio je na izvrsnu suradnju s vojskom Republike Makedonije, istaknuvši da je pilot Mitrovski prvi strani pilot koji je završio školovanje u Hrvatskoj.

Poručnik Mitrovski zahvalio je svim pripadnicima Eskadrile helikoptera za pruženu potporu, a posebno svojim nastavnicima letenja kako u prvoj fazi obuke, tako i kroz školovanje za nastavnika letenja.

– Imao sam privilegiju učiti od hrvatskih vojnih pilota. Ovo je za mene veliki događaj. Hvala mojim nastavnicima letenja i svima koji su mi pružili potporu na školovanju u Hrvatskoj. Iskustvo koje sam ovdje stekao za mene je neponovljivo. Jednako tako i grad Zadar ostaje moja prekrasna životna priča. U Zadru sam naučio letjeti i ovdje se rodila moja kćer – rekao je pilot Mitrovski.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:37 23.07.2010.

Lijepa priča. Podržavam obuku stranih pilota (treba napomenuti da bi ovdje najviše bilo riječi o pilotima s prostora bivše zajedničke države jer tu je i jezična barijera najmanja) u hrvatskim zrakoplovnim bazama. Zadar je idealno mjesto za zrakoplovstvo zbog vremenskih i reljefnih uvjeta, a Hrvatska se na taj način nameće i kao centar zrakoplovne izobrazbe u susjedstvu čime ponajprije profitira hrvatsko zrakoplovstvo koje ovime ne stagnira već održava kontinuitet, a izobrazbom drugih znači da nešto i znaš i vrijediš, a sukladno tome onda i naplatiš pa je i s tog gledišta isplativije. U svakom slučaju od ovoga ne treba odustajati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije