Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO POTVRĐENO

Prvi slučaj koronavirusa i u Srbiji: Zaraženi muškarac stigao iz Mađarske

Koronavirus/Ilustracija
Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS/PIXSELL
1/7
06.03.2020.
u 10:23

Ima blage simptome i osjeća se dobro

Koronavirus „stigao“ je i u Srbiju. Prema riječima ministra zdravstva u Vladi Srbije Zlatibora Lončara 43-godišnji muškarac iz Subotice prvi je pacijent u Srbiji kod koga je dokazano prisustvo koronavirusa.

- Dogodilo se ono što se i očekivalo. Imamo prvi pozitivan slučaj koronavirusa u Srbiji. Najvažnije je da se on dobro osjeća. Nema tegobe. Radi se o čovjeku koji je u više navrata boravio u Budimpešti. Tamo mu živi sestra, koja je imala tegobe slične koronavirusu i imala je i virusnu upalu pluća. Onda je i on osjetio tegobe i bio je krajnje odgovoran, samoizolirao se, poslao djecu na selo, ostao sam sa suprugom koja mu je samo donosila hranu, rekao je Lončar koji je radi ovoga slučaja sazvao i izvanrednu konferenciju za novinare.

Dodao je i kako se odmah posumnjalo na koronavirus kao i da su rezultati testa stigli jutros. Oboljeli muškarac iz Subotice je već u izolaciji. Odmah potom su i sve nadležne službe stupile u dalji rad tako da je u tijeku analiza svih osoba koje su bile u kontaktu s njim i njegovom obitelji.

- Nema mjesta panici, rekao sam da je bilo pitanje sata kada će se dogoditi ovo što se dogodilo. Nerealno je da postoji neka zemlja gdje nema koronavirusa. Pitanje je samo je li on registriran ili ne, to je globalni problem i tako se i tretira. Postoji točno razrađen plan kako će Srbija reagirati i kod drugog, trećeg, četvrtog, petog... slučaja. Nema mjesta panici i jedini način da se ovo prebrodi, kao ozbiljna država, je da se vjeruje institucijama Srbije i zvaničnim informacijama, rekao je Lončar. 

VIDEO Intervju sa znanstvenikom Igorom Rudanom o koronavirusu

>> Tema: Koronavirus

>> Detaljnije o koronavirusu u Hrvatskoj možete pratiti ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije