Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA VIJEST

Prvi put u Austriji manje od 1.500 zaraženih i 'samo' dvoje preminulih

Kurz(sredina) i Anschober (lijevo)
Foto: BKA - Arno Melicharek
06.05.2020.
u 15:06

„Trend je dobar“, tvrdi austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober, koji je istakao namjeru da se uz pomoć Cluster analiza zaraza koronavirusom kanalizira i dalje smanji

U posljednjih 24 sata u Austriji su zabilježena „samo“ dva smrtna slučaja i po prvi put od ožujka manje od 1.500, točnije 1.437 oboljelih, pokazuju podaci austrijskog ministarstva zdravlja, objavljeni u srijedu prijepodne. Najviše oboljelih je još uvijek u Beču, njih 547. U austrijskim bolnicama hospitalizirano je 418 osoba, od čega je 97 na intenzivnoj skrbi, što je prvi put da je broj osoba na respiratoru pao ispod 100.

Trend je dobar“, tvrdi austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober, koji je istakao namjeru da se uz pomoć Cluster analiza zaraza koronavirusom kanalizira i dalje smanji. U Austriji je do zaključno srijede prijepodne ukupno bilo 15.684 potvrđenih zaraza koronavirusom, 13.639 osoba je ozdravilo, a 608 preminulo.

Što se tiče Beča, koji je zadnjih tjedana došao u središte javnosti zbog zabrinjavajuće epidemiološke situacije, u posljednjih 24 sata zabilježeno je 10 novih slučajeva zaraze (ukupno do sada 2.612 oboljelih), ali niti jedna osoba, nakon dužeg vremena, nije preminula. Do sada je inače od ukupno u Austriji 608 preminulih, njih 137 umrlo u Beču.

Ono na što stalno iznova upozorava ministar zdravlja Anschober zajedno s kancelarom Sebastianom Kurzom je da koronavirus „nije nestao i da je još uvijek među nama“, te građane pozivaju na samoodgovornost i samodisciplinu, koje su potrebnije nego ikada zbog postupnog, ali popriličnog popuštanju mjera, posebice u svibnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije