Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Austrija produžila kontrolu granica do 31. svibnja, ulazak samo s negativnim korona testom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
06.05.2020.
u 14:16

Za putnike iz Njemačke, Italije, Švicarske, Liechtensteina, Češke i Slovačke i dalje važe granične kontrole prilikom ulaska u Austriju.

Austrijsko Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u srijedu da Austrija produžava kontrolu na svojim granicama zbog pandemije koronavirusa do 31. svibnja. Isti izvor navodi kako za putnike iz Njemačke, Italije, Švicarske, Liechtensteina, Češke i Slovačke i dalje važe granične kontrole prilikom ulaska u Austriju.

Dodaje se da će Austrija i nadalje zadržati granični nadzor na graničnim prijelazima s Mađarskom i Slovenijom. Granične kontrole koje je Austrija privremeno uvela u ožujku ove godine, početkom travnja su prvotno produžene do 7. svibnja.

12.05.2018., Bleiburg, Austrija - Austrijska policija je zbog komemoracije na Bleiburgu uvela dodatnu kontrolu na Slovensko-Austrijskoj granici zbog cega se stvorila velika guzva. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U izvješću austrijskog MUP-a stoji da je uzlazak u Austriju putnicima iz gore navedenih država iznimno dozvoljen u pojedinim slučajevima ako za to postoje valjani razlozi, i to samo na određenim graničnim prijelazima. Ističe se da onaj tko želi ući u Austriju svakako mora pri prelasku granice pokazati negativan molekularno biološki test na SARS-CoV-2 , ne stariji od četiri dana. Upozorava se da će osobama koje nemaju takovu liječničku potvrdu, biti onemogućen ulazak u Austriju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:43 06.05.2020.

Austrija produžila kontrolu granica do 31. svibnja 2020 a žilet žica na Schengenskoj granici ostaje svoja na svome najmanje do 31. svibnja 2030.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije