Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova studija za europu i sad

Prvi put u 30 godina djeca sa sela viša od djece u gradu. Što znači promjena trenda?

04.04.2023.
u 21:40

Ne treba otkloniti mogućnost da je riječ o nalazu koji upućuje na to da je u urbanim područjima najrazvijenijih društava došlo do pogoršanja prosječnih uvjeta života (tzv. urbani hendikep). Pretpostavljam da su tom trendu obol dale različite globalne krize (od financijske 2008. nadalje) te sve veći rast društvene nejednakosti, koji je prisutan i u najrazvijenijim društvima. A nije isključeno da i sve veći udio novih migrantskih populacija i njihov socijalni položaj pridonose zamijećenom obrnutom urbano-ruralnom raskoraku – ističe

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Povucimezarep
Povucimezarep
23:23 04.04.2023.

U Hrvatskoj od 1990. podjednako rastu i na selu i u gradu. Kao i biljke. Kad ima mjesta...

JZ
Jogurt Zbregov
22:49 04.04.2023.

Otkrili toplu vodu. Pa znamo da je urbani život nezdraviji od seoskog, u svakom pogledu. Ne znam čemu čuđenje

Avatar Bobiii
Bobiii
10:56 05.04.2023.

Nema to veze sa prehranom već sa emigrantima. poznato je da su Europljani prosječno najviši ljudi u odnosu na ostale kontinente. Vaneuropski emigranti preko 90% dolaze u gradove, samim tim drastično pada prosječna visina gradske djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije