Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosje
Povratak na članak

Prvi donosimo istinu o hrvatskom pravosuđu! Alarmantni izvještaj Vijeća Europe

Riječ je o iscrpnom izvješću o učinkovitosti i kvaliteti pravosuđa u 45 zemalja koje se objavljuje svake dvije godine i u kojem Hrvatska dosad nije dobro prolazila

Komentari 64

PU
Pukovnik
10:37 12.10.2018.

Svi putevi problema ove države vode od i do pravosuđa.

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
10:22 12.10.2018.

Pa dobro p. mu materina, tek vam sad alarmantno?! Dok nije bilo izviješća "vijeća europe", vi ste mislili da nam je pravosuđe odlično?!?!?!

VL
PH
Petarstijena-HR
10:37 12.10.2018.

Plenković, ne želi da reformira sudstvo, jer tamo je najveći otpor, i primjena metoda iz prošlog sustava..Bošnjaković mora dati ostavku, a EU uvesti protektorat nad pravosuđem.Novinari moraju više istraživati nezakonit rad HR sudova, nepotizam i korupciju u sudstvu, te analizirati i uspoređivati imovinu sudaca sa plaćama mjesečnim i godišnjim..., takoda se vidi nezakonito stečena imovina..

VL
PH
Petarstijena-HR
10:43 12.10.2018.

Pravosuđe=teški krminal

VL
AN
anthropos
10:32 12.10.2018.

treba drugi da na to ukažu što svi ustvari već znaju? Ovo smeće od vlade naravno neće da pomete to udbaško smeće.

VL
DE
demokršćanin
11:12 12.10.2018.

U pravosuđe uvesti mlade stručne ljude koji nemaju mentalni sklop pravosuđa iz komunističkih vremena.

VL
MA
matti
10:46 12.10.2018.

Hrvatsko pravosudje??? Da ste i mrvicu objektivni napisali bi jugoudbasko pravosudje

VL
PH
Petarstijena-HR
10:42 12.10.2018.

90% presuda u HR pravosuđu je nezakonito...tj.uglavnom prekršitelji zakona se oslobađaju,sve je tako naštimano da u zatvor gotovo nitko da i ne ide-te za posljedicu imamo pad broja zatvorenika i rast broja teških kaznenih dijela!!!!Ovdje u banana HR je netko očito lud i glup da to ne vidi-da kriminal raste po svim varijablama.

VL
PH
Petarstijena-HR
11:22 12.10.2018.

Općinski sud u Splitu je primjer nestručnosti i neprofesionalizma u sudstvu! Njih tamo nitko ne nadgleda i ne kontrolira, presuđuju kako ih volja i kako im se tko sviđa..

VL
PH
Petarstijena-HR
10:44 12.10.2018.

Problem HR države je pravosuđe, a ne ekonomija!!!

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
11:15 12.10.2018.

a onda će plenki doći u sabor pričat će bajke da nam je pravosuđe kao u njemačkoj i adeze trolovi će na komentarima pričati kako je plenki izdominirao i pomeo pod oporbom...

VL
PH
Petarstijena-HR
10:34 12.10.2018.

Hrvatsko pravosuđe je premreženo korupcijom, neznanjem, nestručnošću i needuciranošću sudaca, ne sudi po zakonima, zastarjelo, osoblje nije informatičkieducirano, ne koriste se informatička i digitalna pomagala, dno dna...Trebalo bi ga raspustiti, EU imenovati povjerenika za pravosuđe koji će imati kompletne ovlasti imenovanja sudaca, nadgledanja njihova rada, rezutata, te izmjene zakona..Npr. Općinski sud u Splitu je najbolji primjer netransparentnog i nezakonitog i nepravilnog donošenja uglavnom krivih sudskih odluka, koje se moraju korigirati po ostalim HR sudovima...Kompletno sudstvo treba smjeniti, te raspisati natječaje za novi izbor sudaca....to je sve uglavnom zaposleno putem nepotističkih metoda, a ne nikakve stručnosti, znanja i rezultata rada...Rad sudstva=školska ocjena-1 (nedovoljan).

VL
PH
Petarstijena-HR
11:33 12.10.2018.

Djeco komunističke partije (HDZ), samo lupajte minuse-narod vas je i onako prezreo, čak i u Širokom Brijegu i Hercegovini!!!

VL
DU
Deleted user
11:45 12.10.2018.

lijenost, nesposobnost, urnebesno loši zakoni, mito i korupcija..... jednostavno ti dođe da ukineš hrvatsko pravosuđe i sve prebaciš u npr. austriju.....

VL
Avatar javorko
javorko
11:47 12.10.2018.

Evo napisati cu jos jednom iz kojeg razloga hrv.treba izbaciti iz eu..jedan od tocaka pregovora ulasku hrv u eu bilo je upravo pravosude..reforme pravosuda a ne reforme seljenje sudova,trebalo je ponuditi konkretne odgovore na epidemiju korupciju i sto udba i politicari nude kao odgovor?Sanadera!To je trebalo zapusiti usta gnjavatora iz eu koji ne mogu shvati da hrv politicari vrlo dobro zive od korupcije pa kad ih optuzujete onda evo vam Sanader,a poruka je ako smo vam dali tadasnjeg premijera imali li vece zrtve?Medutim ono EU mozda ne znada je korupcija i dalje sport broj 1 u hrv ali samo za odredenu politicku elitu kojoj se prastaju milijunski dugovi..u zakonu postoji rupa odredeba koja se cita kao dozvoljeno je a zove javno privatno partnerstvo..kad bi se izbrisalo iz zakona korupcija ne bi postojala..pa ajmo napraviti ekspreiment birisete taj zakon da vidimo koliki ce bit otpor

VL
Avatar javorko
javorko
10:54 12.10.2018.

Prvi ne ja sam prvi ja sam pisao odavno da hrv.pravosude radi van svih pravnih normi ja sam prvi pisao da cu prijaviti hrv europskom sudu zbog nekompetenosti neznanja i ostalog sto u pravodudu nema sta traziti!!!

VL
VO
vorda400
10:23 12.10.2018.

Cijelo pravosuđe ima sinkopu

VL
PH
Petarstijena-HR
11:16 12.10.2018.

Za izgubljene sporove pred Europskim sudom, ali i općenito za proceduralne pogreške sudaca, vraćanje predmeta na početak suđenja, nabijanje visokih troškova i pristojbi građanima-za sve te troškove bi suci trebali odgovarati umanjnjem od njihovih plaća, te imovinom koju posjeduju.Zašto HR građani moraju plaćati sudske pristojbe, zbog neznanja i nestručnosti sudaca-to je profesionalna pogreška i neka za njih Sud plaća police osiguranja od profesionalnih pogrešaka.Nije pravedno, nepošteno je i nezakonito da građani moraju plaćati pogreške sudaca, te preskupe odvjetnike zbog propusta jednih ili drugih.Ovdje treba uvesti reda, jer sudstvo je nedostupno, pravda i pravo nedohvatljivo u HR.HR je kriminalna država i tako je sve uređeno...

VL
PH
Petarstijena-HR
11:31 12.10.2018.

I u Širokom Brijegu mladi laju HDZ-u, da su namjestili svoje bivše komuniste po općinama,županijama, da oni moraju bježati vani....zato je čovići izgubio,što HDZ, ni u Hercegovini narod ne podržava i smatra ih nastavcima Komunističke partije...Ali kasno Marko na Kosovo stiže!

VL
Avatar Pavel ic
Pavel ic
11:30 12.10.2018.

to je ono kad nismo lzvrsili lustraciju pa nam jugofili kroje kako hoce.kakvo je to pravosuđe koje nije nikoga kaznilo osim sitnih kriminalaca i naše je branitelje potrpala u zatvor a agresori setaju hrvatskom slobodno.svi koji imaju novaca i sudi im se za ubojstva brane se sa slobode.pa gdje to ima mislim da nije tako ni u TUNGUZIJ

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.