Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šundovu istječe mandat

Prvi dogovor Milanovića i Plenkovića: Robert Hranj postaje načelnik Glavnog stožera

Zoran Milanović, Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
18.02.2020.
u 09:17

Hranj bi trebao zamijeniti generala Mirka Šundova, kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat.

Viceadmiral Robert Hranj, glavni direktor Glavnog stožera, od 1. ožujka trebao bi biti novi načelnik Glavnog stožera, doznaje Jutarnji list. Hranj bi trebao zamijeniti generala Mirka Šundova kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat. 

Njegovo se ime nalazi u prijedlogu Vlade upućenom saborskom Odboru za obranu koji će o tome raspravljati na sjednici u četvrtak. Hranj bi na tom mjestu trebao zamijeniti generala Mirka Šundova, kojem 29. veljače istječe četverogodišnji mandat. Prema važećem zakonu, ista osoba može biti izabrana na samo jedan mandat načelnika Glavnog stožera.

Kako se neslužbeno doznaje, problema oko imenovanja Hranja za prvog čovjeka vojske ne bi trebalo biti jer su već obavljene konzultacije između Vlade i Milanovića i postignut je dogovor o tom imenovanju. Uostalom, prema istim izvorima, Hranj je i bio Milanovićev izbor za ovu poziciju. Tako je imenovanje načelnika Glavnog stožera zapravo prvi dogovor premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića.

Komentara 1

Avatar Dokman
Dokman
10:53 18.02.2020.

Svaka čast mnogima koji su prešli 91-e na našu stranu kao što su pokojni Matijaš Pauk i mnogi mnogi drugi, no...surfajući biografije znakovito je da nam je u vrhu MORH-a 95% kadra bivše JNA tj svojevremeno pitomci i oficiri iste a da su oni koji su napravili karijeru kroz rat uglavnom u mirovinama koje i nisu tražili. Naravno da su se Plenki i Miki bez problema dogovorili. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije