Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković na proslavi 30. godine osnutka HDZ-a u Kutini: Očekuje nas još mnogo posla

Čestitajući jubilej, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i župan Ivo Žinić najavio je potporu Andreju Plenkoviću za skorašnjih stranačkih izbora. Kako je rekao, za ostvarene rezultate Vlade velik je doprinos upravo premijera Plenkovića.
17. veljače 2020. u 23:31 5 komentara 892 prikaza
Plenković na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Kutini
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

HDZ je ostvario svoje strateške ciljeve i nacionalne interese, vodeći se smjerom koji je jedinstvom i vizijom odredio njegov prvi predsjednik Franjo Tuđman, rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u ponedjeljak na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Kutini i poručio da je pred Vladom još mnogo posla. 

Miro Kovač 'HDZ TREBA SPASITI' Kovač: 'Smjer sadašnjeg vodstva vodi HDZ u propast'

"Kada je riječ o gospodarskoj tranziciji, koju smo proveli, nema veće simbolike od industrijske Sisačko-moslavačke županije. Treba napomenuti kako je Petrokemija bila žila kucavica Kutine, a opstala je zahvaljujući novom partneru, ulaganjem 600 milijuna kuna i provedenim restrukturiranjem. To je jedan od najvećih uspjeha kriznog upravljanja ove Vlade velikim gospodarskim subjektima. Zasluga pripada i vama na lokalnoj razini, koji ste omogućili da se taj projekt provede", rekao je Plenković.

Plenković na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Kutini
1 / 10
Plenković na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a u Kutini

U Sisku, koji je bio simbol industrije, vodimo borbu i pokušavamo pronaći rješenja za zadržavanje radnih mjesta, posebno u Rafineriji nafte. Istovremeno, ocijenio je Plenković, Novska je postala simbol prilagodbe, jer je novom industrijskom revolucijom razvila projekt izrade video igara, što sve više privlači mlade.

"Za takvu brzu adaptaciju i nadalje će zbog otvaranja novih radnih mjesta i zadržavanja mladih, imati potporu Vlade", poručio je Plenković.

Miro Kovač UNUTARSTRANAČKI IZBORI Izborni stožer HDZ-a odbacio optužbe stožera Mire Kovača o navodnim prijetnjama

Govoreći o demografskoj revitalizaciji, Plenković je spomenuo kako su važna dva aspekta tog problema. Jedno je negativni prirodni priraštaj, a drugo je sloboda kretanja ljudi, koju su mnogi mladi iskoristili.

Taj problem, kako je napomenuo, moguće je riješiti uspostavom dvosmjernog kretanja, odnosno povratkom oni koji su otišli, kroz hvatanje razvojnog koraka s razvijenim zemljama. Također je istaknuo kako se kroz sljedećih desetak godina mora ubrzati razvoj slabije razvijenih krajeva zemlje, za što je nužno uložiti dodatni napor. Također je rekao kako su u mandatu ove Vlade ostvareni  osjetni pomaci, dva je puta ostvaren proračunski višak, pa je i kreditni rejting zemlje popravljen. 

Na kraju je zaključio kako je pred Vladom još mnogo posla, nove investicije u odgoju, obrazovanju i drugim oblastima, pri čemu će biti nužna suradnja s lokalnom vlasti. 

Andrej Plenković i Ursula von der Leyen UTJECAJ ARGUMENATA Plenković: Hrvatska je uspjela reafirmirati politiku proširenja EU-a

Čestitajući jubilej, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i župan Ivo Žinić najavio je potporu Andreju Plenkoviću za skorašnjih stranačkih izbora. Kako je rekao, za ostvarene rezultate Vlade velik je doprinos upravo premijera Plenkovića.

Na povijest kutinskog HDZ-a podsjetili su jedan od njegovih osnivača Đuro Vidmarović i sadašnji predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Svečanosti u Kutini još su bili nazočni potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat, dopredsjednik stranke i ministar branitelja Tomo Medved, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, Vladimir Šeks, državni tajnici, saborski zastupnici i drugi gosti. 

Za boravka u Kutini ministra Horvata su gradski čelnici upoznali s projektom nove industrijsko logističke zone, koja će se prostirati na 74 hektara.

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • manipulacija:

  Nadam se da HDZ neće na ovim unutarstranačkim izborima uništit i zaustaviti sve što je Plenković počeo graditi.. bila bi prevelika šteta jer boljeg premijera Hrvatska nikad nije imala

 • bolonjez:

  Voljeli mi Plenkija ili ne, znamo svi da je napravio pomak u Hrvatskoj.

 • Avatar Dipsy
  Dipsy:

  Ova vlada je napravila mnogo dobroga ,ali naravno ima jos mnogo posla za obavit. Zato dajem potporu najsposobnijem premijeru da tako nastavi.