Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne popuštaju
Povratak na članak

Prve tužbe za božićnice, sindikati prijete sudom ako ne isplate regres

Tri tisuće željezničara sudski od tvrtki u sklopu Hrvatskih željeznica traži ostatak božićnice – ukupno 3,5 milijuna kuna.

Komentari 4

HE
heather
18:10 06.05.2010.

a kaj je sa mnom?ja ne radim imam 2 djece i nemam gdje živjet....

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:21 06.05.2010.

odgovor za heather! pa ni meni nije ništa palo sa marsa. bori se, traži posao a i trebao si malo misliti na budućnost prije nego si \"umoćio\" i ostao do \"kraja\". lako je sad kukati, ja imam dvoje djece. kaoo da ti je netko kriv. ja sam stao na jednom jer znam da ne mogu drugo podnijeti financijski. supruga je nezaposlena već 8 godina, stan od 30 kvadrata sam kupio na kredit i životarim.

VL
BU
Bugrer
12:23 07.05.2010.

Heather, to što je gomila ljudi nezaposlena ne znači da iz ove šaćice koja radi mogu raditi šta hoće. Tko bi se trebao držati ugovora koji potpiše, ako država ne? Ako preuzmu oređenu obvezu, onda je treba i ispuniti. Nije stvar novca, nego principa. Živimo li na divljem zapadu ili u uređenoj zemlji? Svako prosječno kućanstvo zna planirati budgetom, ali država očito ne. Prosječno kućanstvo zna uskladiti prihode i rashode i ima rezervu za crne dane. Gdje je fond za crne dane Republike Hrvatske? Rasprodaja imovine, zaduživanje unuka i rasipanje novca k\'o pijani bogataši, da li za to treba neko znanje? Da li trebamo čekati s reakcijom dok nas zaduže kao što su oni probisvjeti u Grčkoj vladi zadužili svoju zemlju? Cijela EU je na rubu propasti zbog šaćice kretena.

VL
PU
pinjuhda_urednik
13:44 07.05.2010.

-To što netko ne radi ne mora onda onaj koji radi imati što manje samo da bi se približio onom koji ne radi -Svi bi veliku plaču,a kad je prosvijeta u pitanju svi bi im skidali plače,pa kako onda očekivati da će trgovac imati više od 2500kn,ako nastavnik ima 5000,a završio fakultet!? -Regres i Božićnica su zajamčeni i moraju se isplatiti,a to što je država toliko aljkava i dopusti da u Petrolu bude 3000kn plača (HR),a u Sloveniji su 5000kn,Mercator je u Sloveniji dao Božićnice,a u Hrvatskoj nije,to nije problem onih što dobivaju božićnice,već aljkave vlade i DM je tu svijetla točka,gdje posluje svi imaju 14 plača (to je umjesto Božićnice i regresa) ....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.