Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE SEZONA

Prve trešnje osvanule na tržnicama, cijene su enormne: Tko si ih može priuštiti?

Rijeka: Prve ovogodišnje trešnje na tržnici prodaju se po 36 kuna za kilogram
Goran Kovacic/PIXSELL
08.05.2023.
u 16:02

Za nešto primjerenije cijene, između tri i četiri eura, prodavale su se šparoge, dok su se cvjetača našla i za jedan euro

Dolaskom toplijeg vremena, na tržicama su se počele prodavati i prve trešnje. Iako pravu sezonu još treba malo pričekati, ljubitelji mogu probati ovogodišnji urod, no po i paprenoj cijeni.

Naime, Slobodna Dalmacija prenosi kako se na tržnicama u Splitu košarice trešanja prodaju i za 7 eura, što znači da je kila trešanja 28 eura. Za nešto primjerenije cijene, između tri i četiri eura, prodavale su se šparoge, dok su se cvjetača našla i za jedan euro.

 

- Moje su po povoljnoj cijeni. U stvari, nisu moje, nego od familije Mihanović iz Žrnovnice. Ja sam iz Crne Gore, iz Dobre Vode kod Bara, ali tu u Splitu već desetljećima. Često idemo u Crnu Goru. Nismo baš sretni rezultatima nedavnih izbora, ali eto - ispričala je prodavačica Anka Abazović. 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Hazl113
Hazl113
17:46 08.05.2023.

Pa sve zavisi od potražnje. Dokle god ima budala koji će to kupit, bit će i ovakvih cijena.

KU
Kukaimotika
17:13 08.05.2023.

Za te novce radije kupim 4 kg juneceg/teleceg filea.

AM
amorphius
17:58 08.05.2023.

pričekat malo, pa če bit jeftinije. slično je i s jagodama. na početku skupe i pred kraj sve jeftinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije