Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napuštaju bolnicu

Prve hrvatske sijamske blizanke odlaze kući, roditelji presretni

Sijamske blizanke Kristina i Valentina
29.08.2019.
u 09:27

Danas će napustiti bolnicu te prvi puta stići u svoj dom u Bušetini kraj Virovitice.

Kristina i Valentina, prve hrvatske sijamske blizanke, rođene prije nešto više od pola godine, danas bi oko 13 sati trebale napustiti bolnicu te prvi puta stići u svoj dom u Bušetini kraj Virovitice, piše 24sata.

Bile su spojene velikim dijelom trbuha, zajedničkim crijevima i jetrom, a nakon gotovo 15-satne operacije razdvojio ih je 14-člani medicinski tim kojeg je predvodio pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju Tomislav Luetić.

Tim koji je početkom ožujka u složenom zahvatu uspješno razdvojio sijamske blizanke u lipnju je primila i pohvalila predsjednica Hrvatske.

Roditelji su svakodnevno bili uz djevojčice koje su se nalazile u inkubatorima, a sada im se ostvarila želja da ih konačno odvedu u svoj potpuno renovirani dom i položili ih u prekrasne nove krevetiće.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
09:58 29.08.2019.

Sreću i zdravlje želim. I neka im Vlada da potporu....

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
09:36 29.08.2019.

Neka ih prati sreća i zdravlja! Roditeljima što manje brige!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije