Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK SRETAN KRAJ

Prvašić s posebnim potrebama dobio svog osobnog pomoćnika

Prvašić plače ispred škole
Foto: Facebook/Screenshot
1/5
10.09.2019.
u 16:29

U drugoj gradskoj osnovnoj školi H. Badalića oslobođeno je mjesto pomoćnika jer je jedna obtelj odselila iz grada pa je isti upućen autističnom dječaku.

Iz Grada Slavonskog Broda u međuvremenu su se oglasili novim priopćenjem u kojem stoji da je učeniku prvog razreda OŠ B. Šuleka na kraju osiguran pomoćnik u nastavi. Naime, u drugoj gradskoj osnovnoj školi H. Badalića oslobođeno je mjesto pomoćnika, jer je jedna obtelj odselila iz grada.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja hitno je obaviješteno o novonastalim okolnostima. Na upućeni zahtjev ubrzo je stigao pozitivan odgovor, pa će autistični prvašić koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece već u srijedu dobiti svog osobnog pomoćnika.

- Iznimno nam je drago što smo uspjeli izaći u susret dječaku čija nas je priča sve dirnula. Zahvaljujem ravnateljici što nam je skrenula pozornost na ovu priliku, ali i Ministarstvu koje je brzom reakcijom odobrilo naš prijedlog - izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Prvašić plače ispred škole
1/4
Ključne riječi

Komentara 3

OB
ObrenM
17:15 10.09.2019.

Lokalna i nacionalna vlast razumije samo govor prijetnje i prozivanja kroz medije.Nakon ove vrste "pobune" promptno se pronadju financiska i ostala potrebita sredstva.Jucer sam ovo na najavio u svomu komentaru i kao uvijek pogodio.Nakon iznudjenih rezultata vladajuci su po pravilu "Usta moja hvalite me," puni samohvale o socijalnoj osjetljvosti.Tada uskacu i sendvicari ,da dadu potporu svojim gospodarima-Zna se.

VO
vorda400
19:41 10.09.2019.

Ovo je samo dokaz da u ovoj državi prvo zoveš sve "medije" ili moraš prijetiti da ćeš nekoga pokopati onda se sve odmah riješi sve može i nema problema

SI
simplybetter897
19:13 10.09.2019.

Super! ajd baš mi je drago...znači happy end.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije