Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SV. JURAJ NA BREGU

Prvaci Hrvatske u matematici i fotografiji iz istoga razreda

'10.05.2010. Sveti Junaj na bergu - Ucenici Tonko Sabolcec i Lovro Kadi iz osnovne skole I.G. Kovacic drzavni su prvaci u matematici i fotografiji Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
13.05.2010.
u 16:50

Tonko Sabolčec i Lovro Kadi sedmaši su iz Osnovne škole I. G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu. Nedavni uspjesi na državnim natjecanjima nisu im prvi

U Osnovnoj školi I. G. Kovačića rastu lumeni. Dokazali su to ovih dana Tonko i Lovro, dječaci iz 7.b razreda, koji su se okitili titulama državnih prvaka.

– Nije mi bilo teško. Dugo se pripremam i odlazim na natjecanja, još od nižih razreda, a sada me vodi profesor Željko Kraljić. Jednoga dana htio bih raditi posao koji povezuje matematiku i informatiku – kaže Tonko Sabolčec iz Pleškovca, koji je u Šibeniku ponio titulu najboljeg matematičara. Nije mu to prvi uspjeh. Naime, u petom razredu bio je viceprvak države u informatici, a u toj disciplini ovaj tjedan opet ide na državno prvenstvo.

Lovro Kadi, također iz Pleškovca, imao je, pak, širom otvorene oči u Dubrovniku. U sklopu državnog natjecanja u tehničkoj kulturi, bio je najbolji u kategoriji fototehnike.

– Svatko je imao dva sata za fotografiranje po Dubrovniku. U šetnji povijesnom jezgrom privukli su me detalji, poput plahti koje vise s balkona ili rupa u pročeljima, kroz koje su se mogle snimiti povijesne zgrade. Odličan motiv bili su i stariji Dubrovčani, koji su sjedili ili se šetali – kaže Lovro, kojega je uvježbala Verica Moharić, inače učiteljica razredne nastave. Fotoaparat je prije dvije godine kupila njegova majka i odmah ga očarao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije