Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD 100 ZARAŽENIH

Prva žrtva koronavirusa u Južnoj Koreji: Jedna žena odbila testiranje pa zarazila skoro 50 osoba

Kornavirus u Južnoj Koreji
Foto: Kim Hong-Ji/REUTERS/PIXSELL
1/14
20.02.2020.
u 13:35

Južna Koreja u četvrtak je objavila prvu smrt izazvanu koronavirusom Covid-19, a broj zaraženih osoba premašio je je stotinu od kojih su polovica pripadnici sekte iz grada Daegua.

Broj zaraženih udvostručio se u zadnja 24 sata, nakon snažnog rasta broja oboljelih u Daeguu, gradu s 2,5 milijuna stanovnika i drugom najvećem u Južnoj Koreji.

U četvrtak je centar za prevenciju bolesti objavio 51 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih 104 u Južnoj Koreji. 

Među njima velik je broj vjernika Crkve Shincheonji, ili Hrama svetohraništa svjedočenja, a riječ je o crkvi koju često smatraju sektom.

Vlasti su objavile da je 61-godišnja žena zarazila najmanje 47 vjernika u Crkvi Shincheonji i strahuju da bi broj mogao biti veći

U te se žene povišena temperatura pojavila 10. veljače no ona je u dva navrata odbila testirati se na novi koronavirus uz izgovor da nije bila u inozemstvu. Prisustvovala je na najmanje četiri mise i dijagnosticirana je kao nositeljica virusa. 

Gradske vlasti Daegua rekle su da je 1001 vjernik Crkve Shincheonji bio na istim misama kao i nositeljica virusa. 

Shincheonji tvrdi da se njihov utemljitelj Lee Man-hee zaogrnuo odjećom Isusa Krista i da će Sudnjega dana u raj povesti 144.000 ljudi. 

Ukupno su dijagnosticirane 64 zaražene osobe u gradu Daeguu i pokrajini Sjeverni Gyeongsang na istoku zemlje Južne Koreje.

Crkva Shincheonji zatvorila je sve svoje strukture u cijeloj zemlji i izrazila žaljenje što je jedna pripadnica koja je smatrala da je njezino bolesno stanje izazvano običnom prehladom zarazila brojne vjernike.

GALERIJA Koronavirus rizik za krhki oporavak globalnog gospodarstva

Kornavirus u Južnoj Koreji
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije