Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH
Povratak na članak

Prva žena koja je prošla najokrutniju mornaričku obuku!

Prema podacima ministarstva obrane, žene čine petnaest posto od 1.3 milijuna aktivnih američkih vojnika

Komentari 11

DO
Dolinski
16:17 26.09.2017.

još kad ženu stave da zapovijeda u vojsci, zamisli moral podređenih vojnika (koji po naravi posla poštuju samo jače od sebe), mogu li nezadovoljni vojnici efikasno braniti državu, na papiru mogu dok primaju plaću u mirnodopskim uvjetima... ali u pravom sukobu nema šanse. Ja jesam za pozitivnu diskriminaciju žena u npr. brakorazvodnim sporovima za dobivanje skrbništva, ili za zanimanje teta - u vrtiću, ali u vojsci mora vrijedit pozitivna diskriminacija za muške. Osim toga imamo problem sa natalitetom, ako ženama stalno otvaramo nove mogućnosti građenja karijere na uštrb muškima, tko će onda rađati bebe, i kako nezaposlena muškaraca motivirati da ima djecu, i koja će žena htjeti nezaposlenog muškarca??

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:15 26.09.2017.

Pripadnica marinaca je prosla obuku za mornaricke casnike...Nemoguce, jer mornarica i marine corps su dvije sasvim razlicite i odvojene grane US vojske. Dajte malo proucite clanke koje zelite prevesti.

VL
ST
Startrack
15:52 26.09.2017.

Ja neznam ko ovo forsira. Zene su beskorisne u bojnim jedinicama u vojsci. Isto u gradjevinarstvu. Dodje sa nekim papirom, ito uvjek kad se radi stolarija, da nemoze nosit al eto je inace strunjak. Onda ja moram vucat vrata poa po cjeloj zgradi. U pm snjima.

VL
SA
samograd
18:15 26.09.2017.

I što sad nakon obuke?

VL
BO
bozzika
20:03 26.09.2017.

ta je vjerovatno imala menzes jedno stotinjak puta barem,jer tako to ide sa temama u masovnoj vojsci,cim se radi nesto teze ima mengu,i ne teze nego obicno trckaranje,a ako se i nije izvlačiš onda je sve tri do četiri puta manje morala!Kod nas muskaraca koji ima 32godine mora trcati 3200metara ispod 16:30 min a zena nekih 25min,tako da one malo brze to prosetaju,muskaraca mora napraviti minimalno 38 sklekova a zena 12,mislim ono!Tako je vjerovatno i ta zenska morala nositi teret od mozda 5-10kg a ne kao muskarac 68 i tako na dalje.A sad kad mi neko kaze pa one su slabije,nek' se zamisli u borbenoj situaciji i da bude ranjen a njegova kolegica koja jedva digne 15kila treba njega vući bar 50 metara do nekog zaklona,meni je kolegica rekla da bi mi metak u glavu,pa sad recite jeli zena za borbeni dio vojske!!?!!

VL
DU
Deleted user
16:16 26.09.2017.

Ako je prosla sve testove onda je i zasluzila..naravno, ukoliko su testove tj kriterije snizili onda je to bezveze, ali ukoliko nisu onda joj svaka čast

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.